Élet-Stílus

Úszó bárban iszogató papok mentették meg a volt alkoholista kajakos életét

Egy szeles napon indult kajakozni a családjával a New York államban fekvő Gorge tavon Jimmy MacDonald. A férfi nem figyelt eléggé, mert azzal volt elfoglalva, hogy az új telefonjával fotózgasson, ezért hamarosan komoly bajba került.

MacDonald először messze elsodródott a többiektől, majd elveszítette az evezőjét. Bár eleveztek néhányan a közelében, a büszkesége nem engedte, hogy segítséget kérjen. Rosszul tette, a szél ugyanis hamarosan még erősebb lett. MacDonlad kajakja telement vízzel, a rosszul illeszkedő mentőmellénye a feje körül lebegett – írja egy helyi hírportál.

A férfi egyik kézzel a kajakba kapaszkodott, a másikkal az 1400 dolláros (kb. 425 ezer forintos) telefonját próbálta kint tartani a vízből. Nem sokkal később azonban rájött, hogy sokkal komolyabb gondban van, mint először gondolta: az életéért rettegett. A férfi imádkozni kezdett, nem sokkal később pedig meg is érkezett a segítség.

Jimmy MacDonald (a kép jobb szélén) és a megmentői (fotó: WNYT Albany)

MacDonaldot egy csapat katolikus pap húzta ki a vízből, akik épp egy úszó bár fedélzetén iszogattak. Először az elveszett evezőt találták meg, majd az egyikük észrevette a vízben a bajba jutott férfit. Amikor megmenekült, MacDonald szívből nevetni kezdett. Korábban drog-, és alkoholfüggő volt, és úgy érezte nincs annál ironikusabb, hogy hét évnyi józanság után egy úszó kocsma menti meg az életét.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Facebook / The Tiki Tours)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik