Élet-Stílus

Huszonnégy éve őriz egy McDonald’s hamburgert a szekrényében egy amerikai nagyi

Nem néz ki éppen frissnek az étel, de azért közel negyedszázadosnak sem.

A McDonald’s gyorsétterem-lánc szendvicsei és burgonyája legendásan időt állók. Bár a cégnek szigorú szabályai vannak arra nézve, hogy melyik étel hány percen keresztül szolgálható fel a vendégeknek az elkészítése után, az ételeken évek, vagy évtizedek elteltével sem mutatják penészedés, vagy rohadás jeleit.

Most egy Aly Sherb nevű TikTok-felhasználó mutatta be ezt az elképesztő jelenséget. A nagymamája ugyanis 1996 óta őriz a szekrényében, egy papírdobozban egy hamburgert és egy kisadag krumplit – írja a Fox News.

A videón, melyet IDE kattintva nézhet meg, látható az eredeti papírzacskó, melyen az 1996-os Nascar futamait hirdetik, majd elkerülnek az ételek, melyek réginek tűnnek ugyan, de legfeljebb néhány hetesnek. Sokan gondolják azt, hogy mindez arra bizonyíték, hogy a McDonald’s rengeteg tartósítószert tesz az ételeibe, de nem így van.

A cég többször elmagyarázta, hogy az elkészítésük során nagyon magas hőmérsékleten kezeli az ételeit, így azokban egyrészt elpusztulnak a baktériumok, másrészt szinte semmi nedvesség sem marad bennük. A víz pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a rohadást, vagy penészedést előidéző mikroorganizmusok megéljenek. Nem véletlen, hogy az egyik legősibb tartósítási módszer a szárítás.

A videóból az sajnos nem derül ki, hogy Sherb nagyanyja vajon tudott-e minderről, amikor huszonnégy éve eltette a szekrényébe a burgert és a krumplit, ahogy nem tudjuk meg azt sem, miért őrizgeti őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik