Élet-Stílus

Egy amerikai hajóskapitány úgy hiszi, az egyik őse szelleme élhet a sirályban, akivel 15 éve barátkozott össze

John Makowsky negyedik generációs homárhalász a Maine-i öbölben. Sokáig járta egyedül a tengert a kis halászhajójával, mígnem 2005-ben szokatlan barátságot kötött, egy sirállyal.

Makowsky hajórára 2005-ben szállt le egy sirály. A madár félelem nélkül a szélvédőhöz tipegett és bámulni kezdte a kapitányt. Azóta, vagyis több mint 15 éve, bárhol is járjon a vízen a kis halászhajó, a sirály minden nap leszáll rá – hangzik el a CBS Evening News riportjában.

A kapitány barátjává fogadta a sirályt és a Red Eye (Vörösszem) nevet adta neki. A legtöbbször már messziről kiszúrta a hajója felé közeledő madarat, és mindig készült neki néhány finomabb falattal. Néhány hete azonban történt valami, Red Eye napokig nem bukkant fel.

Makowsky a legrosszabbtól tartott, kedvetlen lett, teljesen maga alá került. A felesége azt mondja, ma is könnyezni kezd, ha eszébe jut, mennyire szomorú volt a férje a madárbarátja eltűnése miatt. Red Eye azonban néhány nap múlva újra landolt a kapitány hajóján. Csakhogy az egyik lába súlyosan sérült volt.

A kapitány tudta, hogy ilyen állapotban a sirály nem sokáig maradna életben a természetben. Óvatosan befogta a madarat, és egy állatkórházba vitte, ahol néhány hét alatt felgyógyították. A sirályt aztán Makowsky engedte szabadon a hajója fedélzetéről.

A kapitány maga sem tudja megmagyarázni, miért fűzi ennyire mély barátság egy sirályhoz. A hajósok évszázadokon át hitték, hogy minden sirály egy tengerbe veszett matróz lelkét hordozza. Makowsky szerint talán lehetséges, hogy Red Eye-ban az egyik őse szelleme lakik, aki megpróbál vigyázni rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik