Élet-Stílus

„Mindenkit a magánélet és a dráma érdekel a YouTube-on, engem meg a vaj nélküli tortakrém receptje”

Csizmadia Gabi szerint olyan hely lett a magyar YouTube-ból, amiből ő köszöni szépen, de nem kér.

Youtuber- vagy influenszer-mértékben komoly szünetet tartott Csizmadia Gabi a YouTube-on, aki a magyar videós közösség egyik legrégebb óta munkálkodó tagja. Utolsó videóját egy hónapja töltötte fel, de az elmúlt fél évben is rendesen megcsappant a tartalmainak száma. Ennek okairól beszélt legújabb videójában.

Kicsit elszomorít, hogy milyen hellyé vált a YouTube mint felület. Régebben ez egy tök biztonságos hely volt, ahová szórakozni, kikapcsolódni jártunk fel, most pedig egy nyilvános küzdőtér. Gyakorlatilag mindenki püföli a másikat, versenyezni akar a másikkal, és ebben nem szeretnék részt venni

– kezdi a videót. Mint mondja, nagyon sokat stresszelt az elmúlt időszakban azzal kapcsolatban, hogy milyen tartalmakat kellene gyártania, ami neki és a közönségének is tetszik. A 188 ezer feliratkozóval rendelkező Gabi azt mondja, nem érti, hogyan lett ebből a munkából valami olyasmi, ami most már stresszt vált ki belőle.

Úgy éreztem – bármilyen videót is csinálok, bármennyi energiát fektetek bele –, teljesen feleslegesen dolgozom, mert semmilyen eredménye nem volt. Hiba, hogy ezt is ennyire néztem, de azt láttam, hogy az ilyen teljesen tartalom nélküli dolgok viszik a csúcsot: a kihívások, az egyszínű kaja, meg egymást szidó emberek, én ebben köszönöm szépen, nem szeretnék részt venni. Mindenkit a magánélet és a dráma érdekel, engem meg az, hogy hogyan kell vaj nélkül, tökéletes tortakrémet csinálni. Ez kell mostanában az embereknek, a teljesen igénytelen dolgok, én erre a vonatra nem vagyok hajlandó felülni.

Mint Gabi meséli, az ő élete a körmözésből áll jelenleg, hiszen ez a munkája, mellette táncol is, a sütés pedig hobbiként van jelen az életében. Ezen három dolog a fő érdeklődési köre, ha ez nem érdekli videóban az embereket, azzal nem tud mit kezdeni.

Ha ez nem elég, akkor nagyon-nagyon sajnálom. Olyan videót nem fogok csinálni, amit én magam sem fogyasztok. Ami mostanában megy, én olyat nem fogok csinálni. Meg szeretném tartani azt az atmoszférát, ami nyolc éve kezdődött

– utalt a csatorna kezdetére, mikor még kvázi gyerekként hajtippekről készített tartalmakat. Az „influenszer” szót meghallva azért támad negatív érzete, mert igénytelen tartalmak születnek most a YouTube-on.

A főbb pontokat ugyan kiemeltük nektek, de tökre érdemes végighallgatni az egészet, főleg, ha szkeptikusok vagytok az influenszer vagy tartalomgyártó szavakat meghallva.

Kiemelt kép: Instagram.com/gabi99x

Ajánlott videó

Olvasói sztorik