Élet-Stílus

Különösen ritka, fehér gyilkos bálnát vettek videóra Alaszka partjainál

Dennis Rogers, az Alaska Sea Adventures nevű cég tulajdonosa hosszú ideje visz turistákat többnapos, bálnanéző hajókirándulásokra. Olyat azonban, amilyet a Northern Song nevű hajója fedélzetéről vett videóra az első tisztje augusztus 7-én, még ő sem látott soha

Nyolc utassal a fedélzetén futott ki az alaszkai Petersburg kikötőjéből Dennis Rogers hajója augusztus 7-én. A Kupreanof-sziget partjai mentén haladtak, amikor megláttak három gyilkos bálnát, más néven kardszárnyú delfint, melyek közül az egyik szürkésfehér volt – írja egy helyi rádióadó hírportálja.

Hála a fehér kardszárnyú feltűnőségének, a hajóról könnyen észrevették a tengeri emlősöket. Egy ideig együtt is tudtak haladni velük. Stephanie Hayes a hajó első tisztje, és az Alaszkai Egyetem doktoranduszhallgatója közben készített néhány fotót és videót a fehér gyilkos bálnáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Stéphanie Hayes (@worldtravelstephanie) által megosztott bejegyzés, Aug 11., 2020, időpont: 9:00 (PDT időzóna szerint)

A kutatók a fehér bálnát 46B1B kódszámmal regisztrálták és a Tl’uk nevet adták neki, ami a helyi őslakosok nyelvén a Holdat jelenti. Úgy gondolják, hogy a fehér emlős nem albínó, hiszen nem teljesen fehér és a szemei sem rózsaszínűek. Valószínűleg valamilyen másik rendellenesség okoz nála pigmenthiányt.

A fehér kardszárnyúak meglehetősen ritkák, a kutatók jelenleg mindössze két élő példányról tudnak, de az elmúlt 80 évben is mindössze öt-hat példányt figyeltek meg Alaszka partjainál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik