Élet-Stílus

Egy pingvin sétálgatott az utcán egy brit faluban

Igencsak meglepődtek a szokásos járőrszolgálatukat teljesítő rendőrök, amikor egy álmos angol falu utcáján egy pingvint pillantottak meg.

Egy eltévedt Humboldt-pingvint találtak vasárnap hajnalban járőröző rendőrök a nottinghamshirei Broxtowe-ban – írja a BBC.

Hamar kiderült, hogy a Po-Po nevű madár egy menhelyről szökött meg a szomszédos Strelleyből, majd több mint másfél kilométert sétált az utcákon. A rendőrök lefotózták a kis pingvint, majd visszavitték a lakhelyére.

Tavaly januárban a rendőrök egy bűnözőtől mentettek meg egy pingvinpárt Strelleyben. Miután kaptak egy tippet, betöréses lopás gyanújával letartóztattak egy 23 férfit, a nála talált pingvineket pedig visszajuttatták a jogos tulajdonosuknak.

A Humbolt-pingvinek Dél-Amerikában honosak, nevüket a Humboldt-áramlatról, vagyis áttételesen a Alexander von Humbolt porosz felfedezőről kapták. A fajuk nem veszélyeztetett, de sérülékenyként tartják nyilván, vagyis megvan a valós veszélye annak, hogy a közeljövőben a kipusztulás veszélye fenyegesse őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik