Élet-Stílus koronavírus

Nem akarsz maszkot hordani? Ez a srác az arcodra lő egyet!

Egy néhány hetes szünet után a koronavírus erősebben támad, mint valaha. Ezzel egy időben azonban egyre több embernek fogy el a türelme a védekezést illetően.

Újra egyre erősebben terjed a koronavírus-járvány. Nincs ellene sem gyógyszerünk, sem vakcinánk, mégis egyre több embernek esik nehezére a fertőzés elleni védekezés, vagyis a távolságtartás és a maszkviselés. Annak ellenére is, hogy igazán emberpróbáló kijárási korlátozásokat Magyarországon még nem vezettek be.

Az Egyesült Államokban is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy ott sokkal komolyabb a járványhelyzet, és egy jellemzően alacsony iskolai végzettségű réteg hangosan tiltakozik a maszkviselés ellen. Ő jellemzően ugyanazok, akik minden iskolai vérengzés, vagy tömegmészárlás után azonnal tiltakozni kezdenek, amikor felmerül az amerikai alkotmány által garantált, szabad fegyverviselési jog esetleges korlátozása.

Allen Pan YouTuber feltalálónak belőlük lett elege. Úgy gondolta, a saját nyelvükön szól azokhoz, akik a maszkviselés megtagadásával elősegítik a járvány terjedését. Épített egy pisztolyt, amivel maszkot lőhet valakinek az arcába. A széndioxid-patronnal működő fegyver úgy néz ki, mintha egy Mad Max filmből származna, de ahelyett, hogy előidézné valami hasonló bekövetkezését, inkább megakadályozza azt – írja a Gizmodo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik