Élet-Stílus

Meztelenül ébredt egy idegen mellett – hamarosan romokban hevert az élete

Igazságszolgáltatási hiányosságok tették tönkre az elkábított, megerőszakolt amerikai nőt.

Emily Hunt New Yorkban nőtt fel, de 12 éve Londonba költözött, miután ott vállalt munkát. 36 éves volt akkor.

2015-ben egy májusi napon néhány óra leforgása alatt Emily élete a feje tetejére állt. Kislányát akkori férjére bízva elindult, hogy a városban találkozzon Írországból látogatóba érkezett apjával. Emily kedvenc éttermébe mentek, ettek-ittak.

Emily Hunt következő emléke, hogy öt órával később egy 5 csillagos londoni szállodában meztelenül ébred egy ismeretlen férfi mellett, aki épp a tévét kapcsolgatja.

A nőnek fogalma sem volt arról, hogy ki az a férfi, és egyáltalán nem tudta, hogy ő hogy került a szállodába, az ágyba. Pár italt ugyan elfogyasztottak az apjával, de egyáltalán nem annyit, hogy emlékezetkiesése legyen (később a nyomozás kiderítette, hogy nem sokkal több alkohol volt a vérében, mint amennyivel még vezethetett volna).

A nő kiment a mosdóba, onnan üzent egy barátjának, hogy hívja a rendőröket. Felöltözött és távozott.

Hunt feljelentést tett, de rá kellett jönnie, hogy az nyomozó hatóságok teljesen alkalmatlanok arra, hogy igazságot szolgáltassanak. A férfit – bár a táskájában LSD-t, a szállodában pedig használt óvszereket találtak – bizonyítékok hiányában nem ítélték el. Egy biztonsági kamera felvételén látszott, hogy együtt távoznak egy bárból, és hogy Hunt alig bír mozogni, a férfi támogatja.

A Daily Mail cikkéből kiderül: Emily Hunt összeomlott attól, hogy a nyilvánvaló elkábítás és erőszak ellenére az ügyészség nem neki ad igazat, nem őt védi az ügyben. Ráadásul egy év múlva arról tájékoztatták, hogy előkerült egy videó, amin ő látható meztelenül: az ismeretlen férfi készítette a felvételt, amikor a nő magatehetetlen, ájult állapotban feküdt a szállodai szobában.

De az ügyészség megint nem ítélte el a férfit.

Emily Huntnál a történtek nyomán poszttraumás stressz szindrómát állapítottak meg, egy ponton annyira elege lett, hogy visszatért a szállodába, hogy önkezével vessen véget az életének; egy barátja mentette meg.

Aztán Hunt úgy döntött, a kezébe veszi az irányítást: az interneten összegyűjtött 27 ezer fontot (10 millió forint), és magánnyomozókkal ered az igazság nyomába.

És öt nyomorúságos év után győzött az igazság: a kiderült, hogy egy negyven éves férfi, bizonyos Christopher Killick az elkövető, aki be is vallotta a tett elkövetését. Emily Huntot elkábították és megerőszakolták, majd bódult állapotban videót készítettek róla.

A férfit várhatóan szeptemberben elítélik.

Emily Hunt. Fotó: YouTube

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik