Élet-Stílus

Folytassuk együtt – váltsd valóra a MagentaKrafttal, amit megálmodtál a karantén alatt! (x)

A koronavírus-járvány mindenkit ismeretlen helyzet elé állított világszerte. Ami addig természetesnek tűnt a hétköznapjainkban, új hozzáállást és megoldásokat kíván - kezdve a bevásárlástól a munkán át az oktatásig. Minden korábbinál fontosabbá vált az összefogás, az egymásra való figyelés, a fizikai korlátok leküzdése, amiben a technológia kulcsfontosságú szerepet játszik. Minden korábbinál többen fedezték fel maguknak a videócset-appokat, a streamingszolgáltatásokat, a távoktatási eszközöket.

Az elektronikai eszközök és a kreatív elmék olyan kezdeményezéseket hívtak létre, amik egyszerűbbé tették a mindennapi feladatok elvégzését. Ezek közt említhető az Oktondi is, ami a pedagógusok és a diákok online oktatásra való átállását segítette, méghozzá egy önkéntes egyetemisták által készített weboldalon keresztül. Az önszorgalomból dolgozó csapat által egy olyan tudástárat sikerült létrehozni, ahol az online információs rengetegben könnyen eligazodhattak egyaránt a diákok, a tanárok. A tanulók korcsoport, tantárgy, évfolyam szerint rendszerezett online tananyagokat, míg a pedagógusok útmutatókat kaptak a különböző távoktatást segítő programok használatához.

Nem tudod, hogy vágj bele? Nekünk is van egy ötletünk!

Az Oktondi példája is bizonyítja: egy ötlet kellően lelkes emberek munkájával hatalmas segítség lehet a nehezebb időszakokban, és még korántsem aknáztunk ki minden lehetőséget. A járvány alatti izoláció sokakat sarkallt bátrabb, újabb megközelítésmódokra, és talán olyan tervek megszületésére, amik ugyan már elkezdődtek, de szükségük van segítségre a folytatásában vagy a projekt nagyobbá tételében. A Magyar Telekom azt szeretné, hogy a közösségi összefogás ne érjen véget  akkor sem, ha egy időre kicsit jobban kinyitott a világ. Ezért a MagentaKraft keretein belül kiírta a KraftChallenge pályázatot, amiben olyan ötletekre kíváncsi, amik:

–          a karantén idején, annak hatására születtek,

–          digitális eszközök segítségével valósulnak meg azért,

–          hogy mások életét és mindennapjait segítsék.

A pályázatra bárki jelentkezhet egyénileg vagy csoportban, aki már elmúlt 16 éves, de még nem töltötte be a 35. életévét. A belépőként szolgáló KraftChallenge nyertese a MagentaKraftba jut tovább, ahol győztes projektjét szakmai mentorok segítségével dolgozhatja tovább. . A Telekom egymillió forintos anyagi és szakmai támogatást is nyújt a zsűri által legjobbnak ítélt ötlet megvalósításához.

A KraftChallenge részleteiről és a jelentkezési folyamatról a MagentaKraft oldalán tájékozódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik