Élet-Stílus

Tíz méter hosszú alagutat ásott ki egy ukrán anyuka, hogy kiszöktesse fiát egy börtönből

Már a börtön falának közelében járt, amikor felfedezték, hogy mi csinál.

Az ukrán hatóságok letartóztattak egy 51 éves nőt, aki egy saját kezével ásott alagúton át próbálta megszöktetni életfogytig tartó börtönbüntetését töltő fiát az ország délkeleti részén található Zaporizzsjai területen – jelentette a helyi sajtó. A TSN ukrán televízió beszámolója szerint a nő már közel járt a börtön falához, amikor a börtönőrök felfedezték, hogy mit csinál.

A meg nem nevezett nő Mikolajivi területről utazott a börtön közelében található településre, ahol házat bérelt, és éjszaka járt ki ásni az alagutat. Hogy minél kevésbé legyen feltűnő, egy elektromos robogóval ment ki egy elhagyatott épülethez, ahol az alagút bejárata volt.

A nő három méter mélyen ásott, és már tíz méter hosszú alagutat épített ki, amikor lebukott. A kiásott földet egy fából készült kis kocsival szállította, és az elhagyatott épületben rejtette el. Közben a nő a nappalokat a házban töltötte, hogy a helyiek ne lássák meg, még boltba sem járt. A TSN-nek nyilatkozó helyieket teljesen meglepte az eset, és lenyűgözte őket a nő teljesítménye, közölve, hogy ilyen az anyai szeretet.

A hatóságok azt nem közölték, hogy miként leplezték le a szöktetési kísérletet, de közölték, a terv kudarcra volt ítélve. A nő fia egyébként emberölés miatt tölti büntetését.

 A kiemelt képen az alagút bejárata, a TSN ukrán televízió riporterével. Fotó: TSN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik