Élet-Stílus

Nyaraláson kiújult az aranyerem! Mit tegyek? (x)

Alig vártam, hogy végre kikapcsolódjak, és önfeledten, felszabadultan együtt nyaraljak a családommal. A boldogságomat azonban beárnyékolta, hogy kiújult az aranyerem. Szerencsére tudtam, mit kell tennem!

A nehéz székelés és a fájdalom tönkretehetik a napjainkat

– Édesapámtól örököltem a hajlamot, így már egész fiatalon megtapasztaltam az aranyér kellemetlen tüneteit. A nehéz székelés és a végbelemben jelentkező fájdalom gyakran beárnyékolta a napjaimat. Idővel megtanultam, mit kell tennem, hogy elkerüljem a fájdalmas tünetekkel járó aranyér kiújulását. Igyekeztem odafigyelni arra, hogy minél több rostban gazdag étel kerüljön a tányéromra, és ha tehettem, nem emeltem nehéz dolgokat. Esténként nagyokat sétáltam, hogy ellensúlyozzam a munkámmal járó több órányi egyhelyben ülést, alkoholt pedig csak nagyon ritkán ittam – meséli a 2 gyerekes apuka Örs.

A nehéz ételektől és a sörtől kiújult Örs aranyere

– Ám a nyaraláson az ember olyan dolgokat is megenged magának, amelyeket máskor nem, hiszen legalább az évnek ebben a két hetében szeretne felszabadult lenni. Az óvintézkedéseimnek köszönhetően már elég régen nem észleltem az aranyér fájdalmas tüneteit, ezért könnyen rávettem magam egy kis csalásra. El sem hittem, hogy pár zsíros lángosnak, néhány tányér fűszeres ételnek, jó pár korsó sörnek milyen fájdalmas következményei lehetnek. Egy-két nap elteltével megtapasztaltam a felelőtlenségem következményeit: újra nehezebben ment a vécézés, sőt erős fájdalmakat éltem át a mellékhelyiségben, a vécépapíron pedig véres csíkot vettem észre. Tudtam, hogy cselekednem kell, mert ha időben kezelem a problémát, az aranyér tünetei csökkenni fognak, és újra fájdalmak nélkül élvezhetem a nyaralást a családommal, míg ha nem teszek semmit, a panaszok súlyosbodhatnak.

Örs tudta, mit kell tennie, ezért enyhültek a panaszai

Mivel véletlenül otthon hagytam, a patikában vettem recept nélkül kapható Proktis-M kúpot és Proktis-M plus kenőcsöt. Régóta ezt a termékcsaládot használom, nekem bevált: ha időben kezdem el használni, hatékonyan csökkenti a panaszokat. A kúp és a kenőcs többféle jótékony hatású gyógynövény mellett hialuronsavat tartalmaz, amely köztudottan megköti a vizet, ezzel hidratálja a károsodott hámot és regenerálja a szöveteket.

A kenőcs és a kúp segítségével csökkentek a kellemetlen tünetek, és elmúlt a fájdalom, így már nem kellett attól tartanom, hogy gondot okoz számomra a vécézés. Figyeltem a mértékletességre, lángos helyett inkább sült halat ettem, kerültem a fűszeres ételt, inkább a sovány húsokat és a salátákat részesítettem előnyben, illetve vizet ittam a sör helyett. Az óvintézkedések megtették a hatásukat, a nyaralás utolsó napjai kellemesen és zökkenőmentesen teltek.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik