Élet-Stílus koronavírus

Felgyújtotta a boltját, hogy megvédje a vásárlóit a koronavírustól

Nyugat-Ausztrália egy falujában egyetlen bolt van, illetve csak volt, mert a társtulajdonosa felgyújtotta, miután a vírus „megszállottjává” vált és a nyomás miatt, ami a dühös vásárlók és a máshonnan érkező pánikvásárlók felől érkezett – írta az ausztrál ABC.

Az 57 éves Edward Guy Mason március 25-én bement a boltjába, három bevásárlókocsit telerakott kartonpapírral, majd meggyújtotta őket. Ezután saját magával is végezni akart. Ez nem sikerült, úgyhogy hazasétált.

Járókelők hívták a tűzoltókat, de az élelmiszerbolt, és a Mason testvérének szomszédos hardverüzlete is megsemmisült a tűzben. A kár több mint 1 millió ausztrál dollár, vagyis több mint 200 millió forint.

Mason elismerte tettét a bíróságon és azt is elmondta, hogy a tűz meggyújtása előtt már nyolc füves cigin volt túl, hogy ő akkor azt hitte fertőzött, és csak meg akarta védeni a vásárlóit.

Felgyújtottam az üzletet, hogy megöljem a baktériumokat

– mondta utána többször is. Azt gondolta a tévéadásokból, hogy a Kínából érkező termékek kartonjain biztos rajta van a baktérium. Kár, hogy a koronavírus vírus, és nem baktérium. Masonnek egyébként hat hónappal ezelőtt mentális problémái lettek, de mióta előzetesben van, és gyógyszereket szed, konzultációra jár, már jobban érzi magát.

A helyiek a férfit kedvelt és tisztelt emberként ismerték a faluban, meg is döbbentek a történteken, de elmondták azt is, hogy a férfin – aki az üzletet a szüleitől vette át 28 éve – valóban nagy volt a nyomás.

A bíró végül 16 hónap börtönre ítélte, de felfüggesztette az ítélet végrehajtását. Viszont 479 ezer dollárt ki kell fizetnie a testvérének, a boltjában tett károk kompenzációjaként.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik