Élet-Stílus

Ezért nem kell börtönbe mennie egy pedofil katonatisztnek Kanadában

Nem kell börtönbe vonulnia annak a 60 éves volt katonának, aki pedofil vádak miatt állt bíróság előtt a kanadai Brit Columbiában. Mayland McKimm bíró az indoklásban kifejtette, azért hozott enyhe ítéletet, mert a veterán pedofíliáját a harctéren szerzet poszttraumás stressz szindróma hozta felszínre.

Felfüggesztett börtönbüntetésre és 18 havi közösségi munkára ítélt egy kanadai bíróság egy 60 éves exkatonát, akit pedofil bűncselekményekben találtak bűnösnek. A bíró azt mondta, az ügy kivételes körülményei miatt hozott enyhe ítéletet – írja a CBC kanadai hírportál.

A vádlott nevét az áldozat védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra. Az áldozat a volt katona bejegyzett élettársának ötéves kisfia. A vádlott és a nő, egy három hónapos időszakban több üzenetet váltott a gyerek szexuális kizsákmányolásáról, az anya pedig meztelen fotókat küldött a kisfiáról a férfinek. Azzal kapcsolatban azonban nem merült fel bizonyíték, hogy a férfi egyszer is illetlenül ért volna a kisfiúhoz.

A volt katona számítógépén 881 pedofil felvételt találtak. A férfi mindent elismert, bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, és megbánást tanúsított. A bíró kiemelte, a vádlott számos olyan egészségügyi problémával küzd, ami miatt nehézkes lett volna a börtönbüntetése végrehajtása. A legfőbb érv azonban, ami miatt nem küldte a börtönbe a vádlottat az a volt katona harctéri PTSD-je.

A vádlott 33 éven át volt katona, szolgálati ideje legnagyobb részében orvos-asszisztensként dolgozott. Hétszer teljesített frontszolgálatot, a magaviseletével kapcsolatban soha sem merült fel probléma, a lehető legmagasabb rangban vonult nyugdíjba. Az élettársával 2016-ban, a pedofil bűncselekmények kezdete előtt fél évvel ismerkedett meg és költözött össze.

A bűncselekmények három hónapon át, 2017 februárja és áprilisa között zajlottak. A kisfiú apja találta meg véletlenül a vádlott és a gyermeke anyja közötti üzenetváltást, illetve a fiáról készült fotókat. Az apa azonnal értesítette a hatóságokat. Amikor a volt katonát 2017 decemberében letartóztatták, ó már hónapok óta túl volt a pedofil epizódján.

A bíró azt mondta, nagyon reméli, hogy az ötéves kisfiú sohasem tudja majd meg, milyen bűncselekmény áldozata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik