Élet-Stílus amerikai elnökválasztás 2020

Fekete politikus nő az új Barbie-babák között

Bemutatták a kampánycsapatot: egyik tag sem hasonlít Trumpra vagy Bidenre.

Új Barbie-kat ad ki a Mattel a 2020-as amerikai elnökválasztáshoz kapcsolódóan. A Kampánycsapat-szetthez négy baba tartozik, mindannyian nők:

  • egy jelölt, aki fekete
  • egy kampánymenedzser
  • egy fundraiser (azaz az adománygyűjtésért felelős csapattag)
  • és egy szavazó.

A Mattel szeretné, ha a lányokat inspirálná a gondolat, hogy belőlük lehet majd az első amerikai női elnök; a cég közleményéből kiderül, hogy az új készlet négy babája arra ösztönzi a lányokat, hogy bátran képzeljék el magukat olyan szerepben, hogy egy nyertes kampányért felelnek.

A Barbie 1959 óta arra ösztönzi a lányokat, hogy legyenek belőlük vezetők – akár az osztályteremben, akár egy közösségben vagy egy napon az ország élén.

– olvasható a közleményben, amelyben kiemelik azt is, hogy az Egyesült Államokban a megválasztott vezetőknek kevesebb mint harmada nő, és még közöttük is jelentősen alulreprezentáltak a fekete nők.

(Azt azért tegyük hozzá, hogy a következő amerikai elnökválasztás során a két vezető párt jelöltjeként két fehér férfi csap majd össze.)

Nem újdonság, hogy a Mattel a sokszínűség, a befogadás kötelezi el magát, 2016-ban a klasszikus modellek mellett megjelent a magas, az alacsony és a molett Barbie is; legutóbb kerekesszékes változatról írtunk, illetve gendersemleges babák is készültek, amelyekkel mindenki meg tudja alkotni azt a babát, amivel aztán könnyen képes azonosulni.

Megérkeztek a piacra a gendersemleges Barbie-babák
A Mattel babáihoz több haj, kiegészítő és ruha is jár, így a gyerekek maguk választhatják ki a leginkább szimpatikus megjelenést. 

Kiemelt kép: Mattel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik