Élet-Stílus

Nyert a demokrácia: 16 év után elérték a dél-koreaiak, hogy zöldhagymás gabonapelyhük legyen

Végre kompenzálták a választási csalás áldozatait.

Két napon belül elfogyott az online árusított összes Chex gabonapehely Dél-Koreában, ami annyira nem meglepő, ha tudjuk, már másfél évtizede kampányolnak érte a helyiek – számolt be róla a Reuters.

A Kellogg’s Korea még 2004-ben „mutatta be” az ötféle gabonából készülő Chexet egy tévéreklám keretében. A hirdetésben a „Chex Choko Empire” két elnökjelöltje versenget, a csokoládés ízesítésű Cheki és a zöldhagymás Chaka. A nézők pedig szavazhattak közülük. Előbbit hozták ki győztesként, de az emberek nem értettek ezzel egyet.

A Chaka győzelemre állt, mikor a Kellogg’s hirtelen leállította a szavazást azzal, hogy többen is több szavazatot adtak le. Az szavazatokat újraszámolták, megszabadították a megduplázott voksoktól, és így a Chekit hozták ki győztesnek.

Chaka rajongói azonban az elmúlt 16 évben sem fogadták el, hogy egy csalással uralomra kerülő zsarnok lett Chex Choko Empire feje. Chaka az elmúlt másfél évtizedben is ottmaradt a koreaiak emlékezetében, például gyakran szabadságharcosként ábrázolják mémekben.

A Kellogg’s pedig most végre belátta, nincs értelme tovább küzdeniük, bármikor új reggelizőpelyhet mutattak be, vagy valamilyen rendezvényt tartottak, a Chaka-rajongók megjelentek, és kérdőre vonták őket.

Az egész történet olyan, mint egy vicc, de a Reuters azt is írja, hogy amikor bejelentették, hogy limitált kiadást adnak ki a zöldhagymás verzióból, felkapottabb téma volt a közösségi oldalakon, mint az ugyanazon a napon történt másik komoly történésre, hogy Észak-Korea felrobbantotta a keszongi Korea-közi összekötő irodát.

Amikor a cég 50 „kezdeti kóstolót” keresett, 14 200-an adták be a jelentkezésüket.

A Kellogg’s azt is elismerte 15 évükbe tellett, hogy megtalálják a helyes zöldhagyma ízesítést. Elvileg három hónapon át árulják a limitált szériákat, de ha nagyon jók az eladási adatok, akkor kitolhatják hosszabb időre is.

A tradicionális koreai reggeli gyakran pikáns vagy akár kifejezetten fűszeres is, de ennek ellenére sokan inkább tudják elképzelni sörkorcsolyának, mint egy tál tejben. De hogy milyen is lett? „Túl enyhe a zöldhagyma ízesítés” – állítja egy 24 éves ételblogger, Li Szu-jong, aki gyerekkorában a Chakára szavazott, és most kezdeti kóstoló is volt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik