Élet-Stílus

Az orvosok nem adtak nekik esélyt, most együtt vették át az érettségi bizonyítványt

A két fogyatékossággal élő texasi fiú között 15 éve különleges kapcsolat van.

Odin Frost és Jordon Granberry hároméves koruk óta a legjobb barátok.

A két fiú sorsában már születésük után volt egy közös vonás: az orvosok nem hittek benne, hogy hosszú életük lesz. Az agykárosodással született fiúknak nagyjából 2 százalék körüli esélyt adtak a túlélésre, azzal, hogy ha életben maradnak, akkor is vegetatív állapotban levő betegekként élik majd az életüket.

Hogy az orvosok mekkorát tévedtek, arra a bizonyíték, hogy néhány nappal ezelőtt a két texasi fiú egyszerre vette át érettségi bizonyítványát a Tyler városában található speciális iskolában.

Odin apja, Tim Frost posztolt két fotót a Redditre – a barátság kezdetéről és az ünnepélyes pillanatokról.

My son and his best friend, both told their survival rate would be around 2%, never walk, and live in a vegetative state if they made it past 7 years, both walked the stage and graduated tonight!!! (Left pic is from the first day of school. The right is from graduation this evening) from r/MadeMeSmile

Az apa elmondta: tizenöt éve speciális kapcsolat van a két fiú között: amikor egyiküket bántják, a másikuk közbelép; amikor Jordon nevet, Odin is nevet. Az NBC cikkéből kiderül, hogy kettejük közül

Odin kezdett el előbb járni, és ő volt, aki tolta Jordont a kerekesszékben. Most mindketten felsétáltak az emelvényre, hogy átvegyék a bizonyítványukat.

Odin apja azt mondta, eddig inkább az volt a jellemző, hogy rosszindulatot tapasztaltak az emberek irányából: a felnőttek megbámulják a fiát, a gyerekek kinevetik, az interneten pedig borzasztó dolgokat írnak. Ezért is félt kicsit a mostani alkalomtól, de, mint mondja, feleségével együtt sírtak örömükben a sok gratulációt látva.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik