Élet-Stílus

Ma már a gyűlöletkeltés ellen harcol a Ku Klux Klan egykori tagja, akinek egy barát változtatta meg az életét

Egy szíriai menekült és egy korábbi keményvonalas szkinhed is része Chris Buckley történetének.

A texasi Walker Countyban élő Chris Buckley sokáig a fehér felsőbbrendűséget hirdető Ku Klux Klan egyik vezetője volt, pár éve viszont gyökeres fordulatot vett az élete, és ma már a gyűlölet ellen harcol.

A VT írta meg, hogy a News Channel 9 riportot közölt a korábban katonaként szolgáló férfival, aki 2016-ban hagyta el a Ku Klux Klant egy barátja hatására. Ez a személy pedig egy szíriai menekült, aki nehezen ugyan, de megtanította Buckleyt az elfogadásra és az együttérzésre.

Hogy Buckley esete nem példanélküli, azt mutatja, hogy egy Arno Michaels nevű férfi személyében lelt mentorra, aki korábban az egyik legnagyobb rasszista szkinhed szervezet oszlopos tagja volt.

A KKK elhagyása óta négy év telt el. Buckely most egy nonprofit szervezetnél dolgozik, feladata pedig az, hogy segítsen feltárni az embereknek (fiataloknak és időseknek egyaránt) azokat a múltbeli traumákat, amelyek hozzájárulhattak ahhoz, hogy most gyűlölettel viseltetnek más embercsoportokkal szemben.

A szervezet neve Szülők a békéért, weboldalukon úgy definiálják magukat, hogy elsősorban a megelőzésre koncentrálnak, és olyan szülőknek, családoknak, hozzátartozóknak kínálnak támogatást, akik félnek attól, hogy egy családtagjukat magával ragadják a szélsőséges eszmék.

Az oldalon hatalmas tisztelettel írnak Buckleyról:

Chris Buckely egy háborús veterán. Mikor hazatért Irakból, belépet a Ku Klux Klanba, mert az ő rasszista nézeteik összehangban voltak a világképével. Ma már arról tart beszédeket, milyen veszélyei vannak a fehér felsőbbrendűség hirdetésének.

Alább megtekinthető a News Channel 9 teljes riportja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik