Élet-Stílus

Videón, ahogy a kiérkező rendőr megmenti a háromhetes baba életét

Nem kapott levegőt a csecsemő.

A Sterling Heights-i rendőrség rakott ki a Facebook-oldalára az egyik rendőrautójuk fedélzeti felvételét, amelyen az egyik rendőr, Cameron Maciejewski megmenti egy baba életét. Az eset még július 9-én történt.

Maciejewski, mikor kiért a házhoz egyből elkezdett rohanni felé a család 12 tagja, és az önkívületben levő anya, aki egyből a kezébe nyomta a kislányt. A rendőr megőrizte a nyugalmát, és megnézte először, hogy hátha látja, mi akadályozza a légzésben a gyereket, de nem vett észre semmit. Az anya azt mondta később, hogy éppen szopott a gyerek, mikor nem vett levegőt. Maciejewski nem látott semmi reakciót a csecsemőtől, csak hogy néha pislogott.

Később a rendőr a kezében megfordította a gyereket, és a hátát megütögette háromszor, majd pár pillanat múlva elkezdett sírni a baba, vagyis újra oxigénhez jutott. A gyereket később megfigyelésre kórházba szállították.

Ha nem lett volna Maciejewski gyors, nyugodt életmentő akciója, akkor az incidensnek tragikusan máshogy is végződhetett volna. A tiszt nem csak a babát mentette meg, de kiemelkedő munkát nyújtott a család megnyugtatásában is

– írta a rendőrkapitányság. Maciejewski később úgy nyilatkozott, hoyg a felkészítésének hála tudott megfelelően reagálni a bajra, és még a végén annyit fűzött ehhez hozzá:

Ez csak egy szimpla munkanap volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik