Élet-Stílus

A törvény nevében drónnal kerestek meztelen embereket a rendőrök

Az államban ugyanis tiltott a meztelenkedés.

Az Egyesült Államokban Minneapolis környékén a rendőrség drónokat vetett be, hogy lebuktassák az illegális meztelenkedőket. Minnesota államban tiltott a meztelenkedés illetve a topless napozás. A helyi rendőrök több bejelentést kaptak, hogy a kijárási korlátozások miatt egyre többet szegik meg a meztelenkedésről szóló törvényt. Sokkal kevesebb ember van a partokon, népszerű kirándulóhelyeken így azok, akik kimozdulnak könnyebben dobják le a ruháikat.

A Twin Lake-nél üzembe helyezett drónoktól azt várja a városvezetés, hogy végre megszűnik a törvénytelen meztelenkedés.

A rendőrség és a döntéshozók igyekeznek biztosítani a lakosságot, hogy a felvételekhez csak korlátozott számú ember férhet majd hozzá és azokat csak és kizárólag bizonyítási eljárások során fogják felhasználni. A Facebookon sokan felháborítónak nevezték az új intézkedéseket, egyesek szerint a rendőrök célzottan a fekete közösséget fogják zaklatni. Ez azért merült fel ilyen gyorsan, mivel egy három főből álló fekete társaságot igazoltattak egy helyi strandon a rendőrség munkatársai, miután drónokkal vették fel őket. A férfiak egyébként nem meztelenkedtek, de a felvételek alapján azt gondolták, hogy erre készülnek.

A rendőrség válaszából az derül ki, hogy egy 8 fős társaság adatait vették fel a helyszínen, akik közül ketten voltam feketék.

A hatóságok közleménye szerint a rendőrség és a városvezetés határozottan elítéli a rasszizmust és a diszkriminációt.

CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik