Élet-Stílus koronavírus

Majdnem meghalt a koronavírusban, ezért csak egy hónaposan láthatta először újszülöttjét

Nagyon nagy utat kellett mindkettejüknek megtenni az első találkozásig.

Május 31-én császármetszéssel született meg Rowdy Rowlett, miután édesanyja, Jessica Rowlett a koronavírus miatt olyan beteg lett, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Éppen ezért a 35 éves anya nem is látta fiát csak egy hónappal a születése után – írta az ABC News.

Rowlett őszintén beszélt az első találkozásról, arról, hogy meglehetősen dermesztőek voltak az első pillanatok, mert mintha nem is a saját gyereke lenne a fiú.

Nem volt normális érzés

– mondta az anya, akinek az életében május közepe óta nem igazán volt semmi sem normális. Akkor kapta el ugyanis a koronavírust, 31 hetes terhesként. Éppen csak pár hete ment akkor vissza dolgozni, mint dentálhigiénikus. A rendelő márciusban azonnal bezárt a járvány kitörésével, de akkor újranyitottak májusban.

Nagyon nehéz volt lélegeznem és folyamatosan elaludtam, és semmi értelme nem volt annak, amit a férjemnek mondtam

– emlékezett vissza. A nőgyógyásza mondta a férjnek, hogy azonnal szállítsa kórházba, el is vitte, ahol pedig azonnal oxigént adtak neki. Pár nap múlva azt is megmondták neki, hogy császármetszést kell rajta végezni, mert kevés oxigént sikerült lélegeznie, és kérdéses volt, mennyi jut még ebből a babának, félő volt, hogy neurológiai problémái lesznek.

Férje, James Rowlett – akivel már van egy 4 éves gyermekük – a műtét előtt bemehetett hozzá, ahol a nő elnézést kért tőle. Miért, kérdezett vissza.

Mert itt hagylak a két gyerekkel.

A baba végül a terhesség 33. hetében, 2,24 kilóval született meg. A koronavírus-tesztje negatív lett, de etetőcsőre kellett kötni, mert még olyan pici volt. Az apa sem láthatta az újszülöttet, mert miután meglátogatta a feleséget az operáció előtt, két hétre karanténba kellett vonulnia. Utána viszont naponta 80 percet vezetett, hogy minden nap meglátogathassa.

Jessica Rowlettnek is hosszú utat kellett bejárnia a császár után. Másnap kelt csak fel az altatásból, és hirtelen csak azt érezte, hogy nincs a babája a hasában, és nem tudta, hova tűnt. Mivel intubálták, fel sem tudta tenni a kérdést. Egy nővér nyugtatta meg, hogy minden rendben van.

Ezután majdnem két hétig egy ECMO nevű gépen volt, ami a testen kívül oxidálja a vért. Az anya azt mondja, ez a gép mentette meg az életét, és szerencséje volt, mert abban a nashville-i kórházban, ahol őt kezelték, volt ebből a nagyon ritka gépből.

De felépült és június 26-án kiengedték a kórházból. Ugyanazon a napon, amikor a fiát is.

Azóta már pár hete otthon vannak, és kialakult a kötődés közte és Rowdy között, és az érzések is normálisabbak már, mint a legelején, mondta az anya, akinek még otthon is oxigént kell kapnia, a tüdeje ugyanis csak 30 százalékos kapacitással működik a hegesdés miatt. És ez így is marad még 1-2 évig.

Kiemelt kép: Facebook/Jessica Rowlett

Ajánlott videó

Olvasói sztorik