Élet-Stílus

Mit érez egy prosztatagyulladástól szenvedő férfi? Mi segíthet? (x)

Ha azt érezzük, hogy valami fáj odabent, és kényelmetlen az „övön aluli” részeken, vagy egyre többször kell vécére járnunk, éget és csíp a vizeletünk, esetleg nehezen indul el, és csak vékony sugárban csordogál, gyanakodjunk a prosztatagyulladásra.

A prosztatagyulladás az életminőségünket rombolja

A krónikus nem bakteriális prosztatagyulladás fiatal férfiakat érintő betegség, 50 éves kor alatt ezzel a problémával fordulnak legtöbben az urológushoz. Kellemetlen, mert az érintettek gyakran meg sem tudják mondani, hogy pontosan mi a gond. Azt érzik, hogy valami nagyon rossz odabent, és ez a diszkomfortérzés nem múlik el, sőt például a hosszasabb üléstől még tovább fokozódik. Az általános kellemetlen érzéshez társulhatnak vizelési gondok. A prosztatagyulladástól szenvedő férfinak a pisilés nem hozza meg a megkönnyebbülést, a vizelet gyakran csíp és éget, illetve fájdalmat is okozhat, a sugara kisebb „hatótávolságú” és vékonyabb lesz, ami egy férfi számára lehangoló érzés.

Az állandó stressz miatt szexuális problémák is adódhatnak: fájhat az orgazmus, a fájdalmas együttlétek miatt pedig előbb-utóbb merevedési zavar is kialakulhat.

Ne húzzuk az időt: ezért kell orvoshoz mennünk

Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk magunkon, ne húzzuk az időt, ne szégyelljük a problémánkat, menjünk orvoshoz. A prosztatagyulladás nem múlik el magától, a fájdalom állandósulhat, és egy olyan ördögi körbe kerülhetünk, amiből nehezen találjuk a kiutat, sőt a folyamat végén depresszióssá is válhatunk. A depresszió és a stressz pedig visszahathat a gyulladásra, amely így gyakrabban fellángolhat. Az urológus azonban feltárja a probléma okát, és gyulladáscsökkentő gyógyszerrel segíti a gyógyulást.

Sokat segít a kiegészítő kezelés

Klinikai vizsgálat is bizonyítja, hogy a kezelés hatékonyabb, ha az orvos által felírt gyulladáscsökkentőt Proxelan kúppal egészítjük ki. A Proxelan azért is hatásos, mert értékes összetevői, a hialuronsav és a gyógynövények a vénákon keresztül gyorsan a prosztata közelébe jutnak, ezért ott hatnak, ahol a fájdalom forrása van. A Proxelan kúp recept nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik