Élet-Stílus

ISIS-t írtak a muszlim nő poharára egy minnesotai Starbucksban

Az üzletvezető annyival elintézte a dolgot, hogy szinte mindenkinek rosszul írják a nevét.

Közel egy hete történt, de csak a napokban kapott nagyobb nyilvánosságot az az eset, ami egy minnesotai bevásárlóközpont Starbucksában történt, ahol az egyik alkalmazott űzött ízléstelen tréfát egy muszlim nővel.

A Ladbible arról ír, hogy a 19 éves Aishah rendelt egy italt a kávézóban, de mikor megkapta a rendelését, legnagyobb meglepetésére a poharán az ISIS feliratot találta. A Starbuckban bevett szokás, hogy rendelésnél a barista megkérdezi a vendég nevét, hogy azt felírja a poharára, de Aishah azt mondta, még felelni sem tudott a baristának, az máris írni kezdett.

Az ISIS az Iszlám Állam nevű dzsihádista terrorszervezet közismert neve, így nem valószínű, hogy véletlen balesetről van szó, a barista szándékosan akarhatott konfliktust generálni, annál is inkább, mert Aishah hidzsábban érkezett a kávézóba.

Sokkolt, mikor megláttam, mi van oda írva, sokkolt, hogy manapság ilyen még megtörténhet. Megalázó volt.

Ezt mondta később az esettel kapcsolatban Aishah. A nő, miután magához tért a kábulatól, az üzletvezetőhöz ment reklamálni, aki viszont az alkalmazottját védte. Aishah szerint annyival elintézte a dolgot, hogy szinte mindenkinek rosszul írják a nevét.

A lány kapott egy új italt és egy 25 dollár értékű ajándékkártyát, de ő szeretné elérni az üzletvezető és a barista elbocsátását is, és szeretné, ha a jövőben nagyon odafigyelnének arra, hogy ne történhessen meg hasonló dolog.

Az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsnak minnesotai képviselője, Jaylani Hussein kijelentette, hogy tüntetni fognak az üzlet előtt, ha a bevásárlóközpont nem lép az ügyben. Az ő szóvivőjük már nyilatkozott is az esettel kapcsolatba és tolmácsolta az üzlet bocsánatkérését.

A Starbuck egyelőre nem reagált a történtekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik