Élet-Stílus

Halálra ítéltek egy medvét Olaszországban, mert kirándulókra támadt

Az állatmentők megpróbálják megakadályozni, hogy végrehajtsák a büntetést.

A gyanúsított medve az Olaszország északi részén fekvő Trentino régióban támadt egy apára és a fiára. A emberek a környéken túráztak, mikor összetalálkoztak a barna medvével. Fabio Misseroni a fiával, Christiannal szeretett volna kirándulni, de végül az életükért kellett küzdeniük, mivel a medve megtámadta őket. A fiú lábát megharapta az állat, az apa ekkor a medve hátára ugrott, hogy a fia elszökhessen.

A medve ezután az apának rontott, akit többször megharapott. A támadás miatt az idősebbik Misseroninak három helyen tört el a lába.

A fiú úgy mentette meg végül az édesapját, hogy elkezdett nagy zajt csapni, tapsolt, ordítozott, hogy az apja addig megpróbáljon elmenekülni. A medve végül megijedhetett a zajtól, mivel az erdő felé vette az irányt. Az apa és a fia súlyos sérülésekkel, de élve megúszták a támadást. Viszonylag kevesen tudják, hogy az hatályos olasz törvénykezés szerint az emberekre támadó medvéket ki kell lőni.

Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti engedélyt adott rá, hogy felkutassák és megöljék a medvét. A medvét a helyszínen hagyott szőrből kinyert DNS-minta alapján próbálják meg beazonosítani.

Az olasz állatvédők megpróbálják megakadályozni, hogy végrehajtsák a kilövési parancsot, mivel állításuk szerint nem tisztázott, hogy a kirándulók tettek-e bármit, amivel felbőszítették az állatot. Misseroniék ezt egyébként következetesen tagadják. Az állatvédők mellett áll Sergio Costa, környezetvédelmi miniszter is, aki szerint a medve lehet, hogy nőstény volt és csak a kicsinyeit védelmezte. Costa levelet írt Trentino kormányzójának, amiben azt tanácsolja, hogy ne öljék meg az állatot.

CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik