Élet-Stílus

Pedofil bűncselekményeket ismert be, mégsem kerül börtönbe egy amerikai bíró fia

Óriási felháborodást váltott ki egy pedofil ügyben hozott bírósági ítélet a pennsylvaniai Butler megyében.

A megye egyik vezető bírájának fia 35 rendbeli pedofil bűncselekményt ismert el, amiért akár 252 év börtönt is kiszabhattak volna rá, mégis megúszta az ügyet öt év felfüggesztett börtönbüntetéssel, és hat hónapnyi házi őrizettel – írja egy helyi hírportál.

A pedofília miatt elítélt, 34 éves John Paul Doerr apja Thomas Doerr, a megye bírói tanácsának elnöke. Az ítélet kihirdetésekor több tucatnyian demonstráltak a bíróság épülete előtt olyanok, akik azt hiszik, a vádlott csak az apja miatt úszta meg az ügyét enyhe büntetéssel.

John Paul Doerrt az után tartóztatták le, hogy nyomozók kiderítették, valaki pedofil tartalmakat töltött le a férfi számítógépéhez tartozó IP-címről. Amikor kérdőre vonták, a férfi bevallotta, hogy több pedofil képet és videót is letöltött, az egyiken mindössze 1-2 éves gyerekek szerepeltek.

A megyei hatóságok az ítélethirdetés azt nyilatkozták, nem történt semmi rendkívüli az ügyben, az ilyen esetekben általában ilyen büntetéseket szoktak kiszabni. Doerr ügyében nem helyi ügyész, hanem a főállamügyész hivatala járt el, és nem megyei bíró tárgyalta az ügyet.

(Kiemelt képünkön John Paul Doerr fotó: Butler County PD)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik