Élet-Stílus

Minden kezdett összeomlani az egyedülálló anya körül, amikor egy idegen a segítségére sietett

Egyszerre küzdött a válással, egy betegséggel, és a szegénységgel egy kétgyermekes ausztrál anya. Már azt hitte nem bírja tovább, amikor egy idegen kedvessége kirángatta a gödörből.

Az ausztrál Jen Willis úgy érezte, minden összeesküdött ellene. A férjével különváltak, a férfi külföldre ment dolgozni. A sclerosis multiplex-el küzdő nőnek teljes állást kellett vállalnia, hogy el tudja tartani két gyermekét, akik közül az egyik egyre betegebb lett. Willisnek ráadásul sürgősen szüksége volt egy autóra is – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Jen egy hirdetésben talált egy nagyon olcsó használt autót, ami épp megfelelt neki. Amikor azonban felhívta az eladót, a férfi azt mondta, már van egy érdeklődő, aki szeretné megnézni a kocsit. Jen annyira kétségbeesett, hogy nem talál egy másik, használható autót ennyi pénzért, hogy azt mondta az eladónak, ő kész azonnal átutalni neki a foglalót, anélkül, hogy látta volna az autót.

Az anya tudta, hogy ezzel hatalmas kockázatot vállal, de azt mondja, az eladó hangjában volt valami, ami megnyugtatta, és úgy érezte megbízhat benne. Amikor elment az autóért, és elindult hazafelé, Jen lehajtotta a napellenzőt. Egy boríték esett az ölébe, amiről először azt hitte, a régi tulajdonos felejtette a kocsiban, de hamar kiderült, hogy a boríték neki szól.

Az autó eladója, miután Jen elmesélte neki a történetét, úgy érezte, hogy segítenie kell a nőnek. Három darab ötvendolláros bankjegyet (összesen kb. 32 ezer forintot) tett a borítékba, majd ráírta, hogy azt szeretné, ha a nő olyasmire költeni a pénzt, ami neki és a gyerekeinek is örömet okoz.

Jen egy ausztrál szülői közösségi portálon osztotta meg a történetét, és a borítékról, illetve a pénzről készült fotót. Azt írja, könnyezni kezdett, amikor elolvasta az üzenetet, annyira meghatotta az idegen kedvessége. A pénzt nemi gondolkodás után elfogadta, úgy döntött, elviszi belőle a fiait egy kellemes vacsorára.

(Kiemelt fotónkon a boríték az üzenettel és a pénzzel, fotó: Jen Willis / Kidspot)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik