Élet-Stílus

Kitört a háború a menhely és a gazda között, mert előbbi nem hajlandó visszaadni a macskát

Kisebb háború tört ki a felek között, már az ügyvéd is belépett a képbe.

Szomorú, de leginkább érthetetlen összekülönbözésről számolt be nemrég a Metro. A történet szereplői egy 53 éves brit nő, a macskája, valamint egy állatmenhely.

Az incidens akkor kezdődött, mikor tisztázatlan körülmények között Bobby, a macska elszökött otthonról. Gazdája, Patricia, és családja mindent tűvé tettek a macskáért, de nem akadtak a nyomára. Nem sokkal később azonban a Facebookon látták, hogy egy közeli állatmenhely, a Warrington Animal Welfare (WAW) gyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy egy újonnan befogott macskát ivartalanítsanak, chipet helyezzenek bele, és ellássák a sérüléseit. Patricia nyomban felismerte Bobby-t, és fel is vette a kapcsolatot a menhellyel – akik jelezték, hogy nem tárgyalnak a nővel.

Mivel az állatban nem volt chip, Patricia nem tudja bizonyítani, hogy övé az állat, de többen is kezeskednek, hogy a nő igazat mond. Ez azonban nem hatotta meg a WAW munkatársait, akik egyáltalán nem akarnak együttműködni a családdal. Indokként azt hozták fel, hogy Bobby (vagyis új nevén George) megsérült mikor hozzájuk került, és találtak arra utaló jeleket, hogy korábban is komoly sérüléseket szenvedett el. Ennek viszont ellent mond az állatorvos jelentése, aki nem talált erre utaló jeleket. Az állat a sebeit akkor szerezhette, mikor elszökött otthonról, valószínűleg egy másik macskával verekedett össze.

A család létre hozott egy Facebook-oldalt Bring Bobby Home néven, ahol folyamatosan közvetítik az ügy alakulását, eltökéltségüket mutatja, hogy még ügyvédet is fogadtak. A szakember biztos benne, hogy a védenceinek fognak igazat adni és a menhely kénytelen lesz visszaadni a macskát.

Ilyen előzmények után minden bizonnyal arról is értesülni fog a közvélemény, hogy Bobby (George) végül visszakerül-e a gazdáihoz.

 

Kiemelt kép: Bring Bobby Home (Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik