Élet-Stílus

Ezt a hibát nem szabad elkövetniük a férfiaknak, ha a randiappokon szeretnének párra találni

Amióta megjelentek, a randiapplikációk hihetetlenül fontos szerepet játszanak a társkeresésben. Nem csoda, hogy rengetegen akarják megfejteni a huszonegyedik századi ismerkedési forma titkait és szabályszerűségeit.

A megfelelő társkeresős profilkép kiválasztása valódi művészet. Még úgy is lehet hibázni benne, hogy első látásra meg sem mondanánk. A férfiak például, fessenek bármilyen vonzóan is fotón, jelentősen csökkentik a pártalálási esélyeiket, ha macskával pózolnak. Minderre a Colorado State Universty kutatása talált tudományos bizonyítékot – írja a brit Metro.

A kutatók 708 nővel készítettek felmérést, akik mind 18 és 24 éves kor között voltak. Férfiak fotóit kellett nézegetniük, majd megmondaniuk, mennyire valószínű, hogy randiznának vele, illetve a fotó alapján mennyire lennének nyitottak egy komoly kapcsolatra az adott férfival.

Az egyik férfire a nők 38 százaléka mondta, hogy szívesen randizna vele, és 37 százalékuk komolyabb kapcsolatot is elképzelhetőnek tartott vele. Amikor azonban egy másik képet is mutattak ugyanarról a férfiról, mindkét érték 33 százalék alá esett. Ugyanakkor azon nők aránya, akik azt mondták soha semmilyen kapcsolatot sem kezdenének a férfival, 9 százalékról 14 százalék fölé ugrott. A két fotó között az volt a különbség, hogy a férfi az utóbbin egy macskát tartott az ölében.

Egy másik férfiről a kutatásban résztvevő nők 40 százaléka mondta, hogy valószínűleg nem, vagy biztosan nem szeretnének kapcsolatba kerülni vele. Miután a férfiről egy macskás képet is mutattak nekik, a szám 45 százalékra ment fel.

A kutatók a felmérés előtt azt gondolták, hogy egy állat, pláne egy macska jelentősen növelheti a férfiak esélyét a nőknél, ezért meglepődtek, amikor kiderült, hogy sokkal inkább csökkenti azt. Úgy gondolják, ez azért lehet, mert a macskák miatt a férfiak kevésbé tűntek férfiasaknak a fotókon.

(Kiemelt fotó: Enes Evren / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik