Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: járványgóc alakult ki a családi meglepetés-szülinapból

A texasi família tizennyolc tagja fertőződött meg.

Május 30-án családi meglepetésbulit rendeztek a texasi Carrolltonban.

Egy időben nyolcan vettek részt a szülinapi ünneplésben (a nap folyamán közel huszonöten); egyikük – mint utólag kiderült – koronavírusos volt. A buli után mindannyian fertőzöttek lettek, majd továbbadták azt a család további tagjainak – így a família összesen 18 tagja kapta el a betegséget, köztük két kisgyerek, két nagyszülő, még két 80 év körüli rokon és egy rákbeteg is.

Utóbbi, Kathy Barbosa épp kemoterápiás kezelésekre jár mellrákja miatt. Bátyja, Ron elmondása szerint a nő éppen ezért igyekezett a lehetőségekhez képest távol tartani magát a többiektől, másik szobában üldögélt, de így is elkapta a vírust. Már gyógyulófélben van, legalábbis ami a koronavírust illeti.

A Sun brit bulvárlap cikke szerint június 13-án kórházba került Kathy és Ron anyja, Carole (aki a szülinapi buliba csak beugrott, hogy beadjon egy csomagot), és apjuk, a 88 éves Frank is. Az ő állapota a legsúlyosabb az egész családban: intenzív osztályon fekszik, vérplazma-terápián esett át és hamarosan lélegeztetőgépre kell tenni.

Ron, aki feleségével biztonsági okokból nem vett részt a meglepetésbulin, a BuzzFeednek elmondta: úgy tűnik, hogy a szülinapot rendező unokaöccse lehetett a vírushordozó, a férfit ugyanis egész nap köhögés gyötörte. Nem sokkal később kettő, a közelében lakó rokon, ugyanazokat a tüneteket (köhögés, hasmenés, végtagfájdalom) kezdte produkálni.

Május 30-án rendezték a bulit, június 9-én már az egész család nagyon rosszul érezte magát.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik