Élet-Stílus

Ingyen szállhatnak meg villákban, akik ebbe a festői olasz faluba mennek nyaralni

A koronavírustól kőkeményen sújtott Olaszországban szinte mindent megtesznek azért, hogy ne vesszen teljesen kárba az idei turistaszezon. Miután április végén Szicília belebegtette, hogy repülőjegy árának felét és minden harmadik éjszakára a szállást is fizetnék azoknak, akik odamennek nyaralni, egyre több hasonló ajánlatról hallani.

Ingyenes szálláslehetőséget kínál az odalátogató turistáknak egy festői olasz falu, San Giovanni in Galdo. Július 4. és október 3. között a vendégek hét éjszakát tölthetnek el díjmentesen a régió üresen álló házainak valamelyikében, többek között egy négyszobás villában – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Enzo Luongo, az ötletgazda lokálpatrióta aktivista azt mondja, bár Molise régió meseszép, az évtizedek óta tartó elvándorlás miatt lassan elnéptelenednek festői települései. A falvak központjaiban, évek óta üresen álló házak senkit sem vonzanak, Luongo szerint pedig ezen ideje változtatni. Különösen idén, amikor a koronavírus-járvány alaposan megtépázta a turizmust.

Útiköltségre és a szállásra is ad pénzt Szicília, csak menjenek oda nyaralni
Mindent megtesznek azért, hogy felpörgessék a turizmust a járvány után.

San Giovanni in Galdo mintegy kétórányi autóútra fekszik Rómától dél-keletre, a legközelebbi tengerpart a falutól 65 kilométerre található. A valamivel több mint 300 ezer lakosú Molise régióban eddig 444 koronavírusos esetet regisztráltak, 23-an haltak bele a betegségbe, és az elmúlt héten már csak két új megbetegedést jelentettek.

Az ingyenes szálláslehetőség limitált, a jelentkezők egy formanyomtatvány kitöltésével regisztrálhatnak, IDE KATTINTVA.

(Kiemelt fotó: Elisa Bistocchi / EyeEm / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik