Élet-Stílus koronavírus

Száznegyven vendéget látott el két koronavírusos fodrász, mégsem fertőződött meg senki

A helyi közegészségügyi hivatalnál biztosak voltak benne, hogy a missouri Springfieldben működő Great Clips szépségszalon egy új járványgóc fészke lesz, miután két ott dolgozó fodrásznak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Kiderült azonban, hogy bár a fodrászok több mint száznegyven vendégnek készítettek frizurát, senkit sem fertőztek meg.

A springfieldi Great Clips szépségszalon esete alighanem pontot tett egy a koronavírus-járvány elszabadulása óta fel-fellángoló vita végére, vagyis eldőlt, hogy mennyire hatékony fegyver a szájmaszk a fertőzésvédelemben. Az üzletben, ahol két koronavírusos fodrász is dolgozott, egyetlen vendég sem fertőződött meg, mert munkatársak és a vendégek számára is kötelező volt a szájmaszk viselése – írja a Cleveland.com című helyi hírportál.

Komolyan el kell gondolkodnunk a tényen, hogy a fertőzésveszélynek kitett emberek egyike sem lett koronavírusos. Egyértelmű leckét kaptunk, melyből le kell vonnunk a tanulságokat – mondja dr. Claudia Hoyen, egy clevelandi gyermekkórház fertőző osztályának vezetője.

Dr. Nick Dreher a Metro Health kórház hozzáteszi, a szépségszalon esetében a szerencse is közrejátszott, hiszen a maszkviselés, és a társas távolságtartás nem garantálnak száz százalékos védelmet. A fertőzésnek kitett száznegyven vendég közül csak negyvenhatan egyeztek bele abba, hogy ingyenesen elvégezzék rajtuk a koronavírus-tesztet, a többieken csak nem jelentkeztek tünetek. Dreher szerint a Great Clips esetének eredményei nagyon jók, de azért nem tökéletesek.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik