Élet-Stílus

Hathónapos babát eresztettek le egy kútba: a rendőrség vetett véget a bizarr szertartásnak Indiában

A rendőrség vetett véget egy vallási szertartásnak június 13-án az India déli részén fekvő Karnataka tartományban. A rituálé részeként hathónapos csecsemőket engedtek le egy több mint hat méter mély kútba.

A szertartásról, melyet egy leginkább muszlimok által látogatott szentélyben tartottak Haveri városa mellett, a rendőrség egy videóból értesült, melyet a helyi média mutatott be – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A rituálé részeként kötelet kötnek egy bölcsőszerűségre, melybe belefektetik a babát. A bölcsőt leeresztik a szent kútba, a szertartást végző lelkész felszólítja a szülőket, hogy nézzenek le a gyermekükre, majd a felhúzzák a bölcsőt. A résztvevők hite szerint a szertartástól a gyerek erősebbé válik, és pajzsot kap a harcokhoz a gonosszal, melyeket az élete során kell majd megvívnia.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben és betiltotta a babákat veszélyeztető szertartások tartását. A szentély kútja köré kerítést építettek arra az esetre, ha valaki a tiltás ellenére is elvégezné a szertartást.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Hitesh Singh / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik