Élet-Stílus

Szétrobbant egy férfi húgyhólyagja, mert megivott 10 sört és 18 órán át nem vizelt

Súlyos állapotban szállítottak kórházba egy 40 éves férfit Kínában. Az orvosok megdöbbentek, amikor észrevették, hogy a páciensnek három helyen is megrepedt a húgyhólyagja.

Szörnyű hasfájásra ébredt egy Hu nevű dél-kínai férfi, miután előző este a barátaival sörözött. Annyira rosszul volt, hogy mentőt hívott. A kórházban kiderült, a férfinek három helyen is megrepedt a húgyhólyagja – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Mail című brit bulvárlap.

Hu később elmondta, az előző este a barátaival volt inni és tíz sört fogyasztott. Amikor hazaért, rögtön bedőlt az ágyba és mély álomba merült. Utoljára az előtt vizelt, hogy találkozott a barátaival. Amikor felkelt megpróbált ugyan vizelni, akkor azonban már nem sikerült neki, ezért hívott mentőt.

Az orvosok azonnal megoperálták a férfit. Később azt mondták, ha Hu nem kerül időben kórházba, belehalhatott volna a sérüléseibe, így azonban teljesen felépült.

Az orvosok hozzátették, bár az ilyen esetek ritkák, azért előfordulnak. Minden évben megoperálnak legalább egy beteget, akinek azért reped meg a húgyhólyagja, mert nem vizel, miközben alkoholt fogyaszt. A problémát az okozhatja, hogy az alkohol annyira eltompíthatja az idegrendszert, hogy az ember egyszerűen nem érzi a vizelési ingert.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: James Benet / Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik