Élet-Stílus

Huszadik szülinapját ünnepelte a világ legidősebb golden retrievere

Fajtatársai körében matuzsálemi életkort ért meg August. Nemrég, amikor a huszadik születésnapját ünnepelte, hivatalosan ő lett a világ legidősebb golden retrievere.

Bár August, vagy ahogy mindenki hívja, Augie talán már el is felejtette az április 24-én ünnepelt születésnapját, otthona, egy tennesseei kutyamenhely csak a napokban számolt be a jeles eseményről – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Az idős golden retrieverekre specializálódott Gold Heart rezervátum egy Facebook-bejegyzésben azt írja, August hivatalosan is a világ legöregebb golden retrievere, amit nem nehéz elhinni, tekintve, hogy a fajtársai átlagosan 10 – 12 évig élnek. Bár lehet hallani 17 – 18 éves korukig élő golden retrieverekről, és vannak legendák olyanokról, akik 19. szülinapjukat is megérték, soha nem fordult még elő, hogy egy ilyen kutya 20 évig éljen.

Bár mint korábban írtuk, az csak legenda, hogy egy kutyaév hét emberévnek felel meg, August így is kétszer olyan hosszú életet élt eddig, mint fajtársai. Mindezt nyilván nem csak a genetikájának köszönheti, hanem a sok gondoskodásnak és szeretetnek is, melyet az otthonában kap, ahol már 14 éves kora óta él.

Mégsem hét évnek felel meg egy kutyaév
Egy biztos: egy kutyaév nem hét emberi évvel ér fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik