Élet-Stílus

Videóban mondta el az afroamerikai futár, hogy leköpték munka közben

Könnyeivel küszködve mesélt arról, hogy egy férfi megállt mellette autóval, leniggerezte és leköpte.

Hetek óta tartanak a tüntetések és a különböző megmozdulások az Egyesült Államokban, amelyeknek a kiváltója George Floyd halála volt, aki rendőri brutalitás következtében vesztette életét.

A tüntetők országszerte a rendőri erőszak és a faji elnyomás ellen tiltakoznak, ami komoly beszédtémát jelent szerte a világon. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy a demonstrálókat kritizálók szerint mind a rendőri erőszak, mind a rasszizmus problémája túl van dramatizálva.

Utóbbinak ellent mond egy videó, ami már egy ideje kering a közösségi oldalakon, de csak az elmúlt napokban jutott el a nagyobb nyilvánossághoz, így a Vt-hez is. A videót egy Brandon Brackins nevű afroamerikai férfi töltötte fel a Facebookra, pontosabban élő közvetítésben mesélte el, milyen atrocitással szembesült munka közben.

A férfi futárként dolgozik a FedExnél, elmondása szerint épp a csomagokat pakolta ki az autójából, mikor egy férfi megállt mellette kocsival, leniggerezte és leköpte.

Brackins láthatóan feldúltan, a könnyeivel küszködve mesélte el az esetet, mint mondta, le kellett húzódnia az út szélére, mert a vezetésre sem tudott koncentrálni. A videóban többször felteszi a kérdést, hogy miért kell így gyűlölködni, majd azt is elmondja, sokkal rosszabb egy ilyen élmény, mint ahogy azt el lehet képzelni.

A videót már több mint 3 millióan látták, a kommentelők elsöprő többsége kiáll Brandon mellett, és a rasszizmus elleni fellépést sürgetik.

 

Kiemelt kép: Brandon Brackins (Facebook)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik