Élet-Stílus

Haláláig fogságban marad Indiában az alkoholista majom, aki megölt egy embert

Több mint kétszázötven embert támadott meg egynek pedig a halálát okozta egy majom az indiai Uttar Pradesh régióban. Az állat azért vált agresszívvá, mert a gazdája mellett hozzászokott a rendszeres alkoholfogyasztáshoz, és amikor a férfi meghalt, nem jutott hozzá a megszokott adagjához.

Őrült tombolásba kezdett egy Kalua nevű majom India Uttar Pradesh régiójában – írja a Mirror című brit bulvárlap. Az állatot a korábbi gazdája, egy rendszeresen itatta tömény szeszes itallal, és amikor a férfi meghalt, a majom agresszívvé vált az elvonási tünetek miatt.

Kaula legalább 250 emberre támadt rá, főleg nőkre és fiatal lányokra. Több gyerek szorult plasztikai műtétre, miután a majom durván megharapta az arcukat, egy ember pedig belehalt a sérüléseibe. Az állatot végül a Kanpur állatkert munkatársai fogták be, miután nyugtatókkal kiütötték.

Mohd Nasir, az állatkert állatorvosa egy helyi lapnak elmondta, hogy a hatéves majom már három éve él az állatkertben, de ha emberek, vagy más állatok közelébe kerül, ugyanolyan agresszívvé válik, mint korábban, a viselkedése semmit sem javult.

Zoológusok szerint a majom agresszióját nem csak az alkoholizmusa okozza, hanem az is, hogy zöldséget és gyümölcsöt egyáltalán nem hajlandó enni, kizárólag húson él. Az állatorvos nem lát megoldást, mint élete végéig elkülönítve, fogságban tartani az állatot.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Mohd Rafie / EyeEm / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik