Élet-Stílus

Róka harap meg tanulókat a sydney-i egyetemen, mert vagy azt hiszik, hogy háziasított, vagy mert macskának nézik

Azt nem tudni, hogy pontosan mennyi róka van az egyetemnél.

Két ember került kórházba a sydney-i Új-dél-walesi Egyetem kampuszáról rókaharapás miatt, de a Newsworthy szerint több embert is megharapott vasárnap. Nem a róka volt ilyen agresszív, az áldozatok találták jó ötletnek, hogy megpróbálják megsimogatni.

Az egyikőjük, a 20 éves Liz Willer, aki informatikát hallgat az egyetemen azt mesélte, hogy hazafelé sétált szombat este, amikor meglátta a rókát.

Azt gondoltam, hogy ez nagyon király, és elkezdett felém sétálni.

A fiatal nő úgy vélte, az állat valakinek a háziállata lehet, „mert a

vad rókák nem jönnek oda hozzád, és állnak meg előtted. Azt gondoltam, hogy segíthetek neki, ezért megsimogattam, de beleharapott a kezembe.

Two students bitten by a fox this weekend from unsw

Az állat aztán elsétált. Willer útja a rókával való esti találkozás után a kórházba vezetett, ahol megismert egy vele egyidős férfit, akit szintén egy róka harapott meg. Azt mondta,

leült mellé a földre, mert azt hitte, egy macska.

A kórház elismerte, hogy két embert rókaharapás miatt kezelnek, az egyetem is tud arról, hogy többen simogatni, megetetni akartak egy rókát, de több egymástól független esetről tudnak. A lap újságírójának egy biztonsági őr azt mondta, nem egy állatról van szó, hanem legalább háromról. A rókáról készült két felvételen is mintha két különböző állat lehetne.

Willer arról is beszélt, hogy többen csúfolódnak a neten vele, hogy nem gondolta, hogy a róka megharaphatja, de a róka „nem úgy viselkedett, mint egy vadállat”. Nem is akart neki rosszat, szerinte. Egyébként utána a tetanuszoltás kellemetlenebb volt, mint a harapás, tette még hozzá a nő.

Új-Dél-Walesben a rókákat 2014-ben kártevőknek nyilvánították, ami azt jelenti, hogy ha egyszer elfogták, nem lehet valahol újratelepíteni őket.

Kiemelt kép: reddit.com/asiantouristguy

Ajánlott videó

Olvasói sztorik