Élet-Stílus

Bukfenc simán elfekszik a járdán és porszívóként szedi fel onnan a dolgokat

Idősebb korában fogadták örökbe, matricaként ragaszkodik a gazdájához. Egy nem mindennapi tacskó a Dogs of Budapestben.

A tízéves tacskókeverék, Bukfenc még a nyíregyházi Állatbarát Menhelyen kapta nevét, mivel egyik rossz lába miatt néha orra bukik a sietségben. Örökbefogadóinak viszont tetszett ez a név, így Bukfenc azóta is Bukfencként éli napjait. Gazdái, Orsi és Andris mindenképp egy kistestű kutyát szerettek volna választani a pici lakás miatt, a tacsi pedig pont ideális ilyen környezetbe. A tacskók fajtamentésével foglalkozó Futrinka Alapítvány posztjain keresztül jutott el kedvencéhez, aki rögtön elnyerte a szívüket egy vigyorgós kép alapján.

Dogs of Budapest

Sorozatunkban 23 igaz történeten keresztül mutatjuk meg, mit is jelent felelős gazdának és fővárosi kutyának lenni. A többi kutyás portré a Dogs of Budapest oldalon érhető el.

Bukfenc azóta matricaként jár a nyomukban, tacskó lévén pedig különösen makacs, alkalomadtán hisztis is. Utóbbi abban nyilvánult meg az első év során, hogy ha nem a neki tetsző útvonalon haladt a napi séta, egyszerűen elfeküdt a járdán. Mindenkihez odamenne egy kis simogatásért, a kistestű kutyákkal is szívesen bandázik, de a nála nagyobb négylábúakat már nem annyira szívleli. Mivel az utóbbi időben porszívóként szedegeti fel séta közben a dolgokat, szájkosárban kutyagol.

Tacskó lévén különösen makacs, alkalomadtán hisztis is. Fotó: Farkas Norbert/24.hu

Orsi azt tanácsolja az örökbefogadásra készülő gazdi jelölteknek, hogy mindenképp teszteljék az ebet szívféregre, mert sok menhely nincs olyan helyzetben, hogy minden bekerülő állaton elvégezhessék a vizsgálatot. A betegség korai felismeréssel könnyen kezelhető. A városi kutyának érdemes néha a tömegközlekedésen is a gazdájával tartania, mert ilyenkor rengeteget tanulhat, fegyelmezettebbé válhat.

Idősebb kutyát hazavinni egy csoda, elképesztő hálásak!

– mondja Orsi, aki felelős gazdiként különösen figyel arra, hogy Bukfenc finom falatokat kapjon, eleget aludjon, és óvatosan kiránduljon a rossz lábával.

Legyél felelős gazdi!

Csak egy csípés? Lyme-kór, babéziózis, leishmania, szív- és bőrférgesség. Néhány példa a betegségekből és élősködőkből, amik a csípésekkel kedvencünkbe juthatnak. Ezért fontos, hogy egész évben gondoskodjunk a csípések nélküli, megelőző védelmükről!

A megjelenést támogatta az Advantix és a Foresto.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik