Élet-Stílus

Holtan találtak rá a kórház lépcsőházában az egy hónapja eltűnt veteránra

Valószínűleg egy hónapja lehetett ugyanott, csak senki nem járt arra.

Május 13-án jelentették, hogy május 8-án eltűnt a Bedfordi Veteránügyi Kórházban egy 62 éves, meg nem nevezett veterán. Egy hónappal később, pénteken találtak rá a holttestére a kórház területén egy lépcsőházban – írta a CNN.

Ugyanabban a ruhában talált rá egy másik lakó, mint amiben eltűnt. Egyelőre vizsgálják a halálának a körülményeit.

A férfi a Bedford Veteránok Negyedének lakosa volt, amit egy olyan nonprofit szervezet, a Caritas Communities tart fenn, amely hajléktalanokat segít elszállásolni. Egy lakóépületet bérelnek a veteránoknak fenntartott kórházi területen. Itt egészségügyi ellátást, tanácsadást és munkát is kaphatnak a lakók, így a férfi is dolgozott nekik. A CBS Bostonnak egy ottlakó úgy írta le a férfit, mint aki korábban drogos volt, egy rehabilitációs programban vett részt, „egy olyan srác, aki nem akart zavarni másokat a problémáival”.

A CNN megkérdezte, hogy a halálának van-e köze a koronavírushoz, mire az ügyészség azt a választ adta, hogy nincs miért ezt gondolni, de még nem derült ki a halálának a pontos oka.

De azt „nagyon aggasztónak” tartja, hogy valószínűsíthetően már egy hónapja ott lehetett a lépcsőházban a férfi.

Bedford Veteránok Negyedében eddig nem volt koronavírusos eset, az egész veteránügyi létesítményben viszont 266 is, ebből 33 halállal végződött. Olyan gyorsan terjedt a vírus, hogy két mobil hullakamrát kellett bérelniük, nehogy a saját hullaházuk ne bírja kapacitással.

A lépcsőház, ahol a férfit megtalálták, hónapok óta le volt zárva a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként.

A Caritas azt állítja, hogy a férfit egy olyan külső vészkijárati lépcsőházban találták meg, amely már nem a bérleményük része, a bedfordi veteránügy szerint viszont az is a bérelt ingatlan része. A szervezet vezetője, Karin Cassel szerint ez azért érdekes, mert idáig azt mondták nekik, hogy ha valaki használja tőlük azt a lépcsőházat, akkor kirakhatják őket az épületből.

Kiemelt kép: Google Maps

Ajánlott videó

Olvasói sztorik