Élet-Stílus

Behívta a rendőröket a lakásába, vérző fejjel, megbilincselve vitték el a montreali férfit

A Geroge Floyd halála miatt kirobbant tiltakozáshullám vett rá egy fiatal kanadai férfit, hogy a nyilvánosság elé álljon a történetével.  A montreali Lloys Chatel-Elie mindenben együttműködött a rendőrökkel, mégis vérző fejjel, bilincsbe verve vitték el a lakásából. A férfi barátnője videóra vette az incidenst.

Lloys Chatel-Elie montreali lakásának ajtaján három rendőr kopogtatott egy április végi estén. Az egyenruhások azt mondták, bejelentés érkezett, hogy a lakásban egy zajos buli zajlik, ami miatt más lakók nem tudnak pihenni – írja a CTV News.

Chatel-Elie és a barátnője kettesben voltak otthon, és egyáltalán nem voltak hangosak, ezért nagyon meglepődtek a feljelentésen. A férfi, hogy megmutassa, mindenben kész együttműködni velük, behívta a rendőröket a lakásába. Az egyenruhások azonban továbbra is gyanúsítottként kezelték a férfit, aki erre megkérte őket, hogy távozzanak.

Miközben gesztikulált, Chatel-Elie hozzáért az egyik rendőrhöz. A következő pillanatban mindhárom egyenruhás ráugrott a férfira, majd percekkel később megbilincselve elvitték. A fekete férfinak ekkor már a szája és a homloka is erősen vérzett. Chatel-Elie azt mondja egy órán át ült egy furgon hátsó részében, mire végre mentőt hívtak hozzá, hogy ellássák a sérüléseit. A férfit végül elengedték, és semmilyen eljárást sem indítottak ellene.

Fotó: Lloys Chatel-Elie

Bár Chatel-Elie barátnője videóra vette az incidenst, a férfi annak ellenére sem akart ügyet csinálni az egészből, hogy tudta, jogtalanul és ok nélkül bántalmazták a rendőrök. Aztán eltelt másfél hónap, és előbb az Egyesült Államokban, majd a világ több pontján is tüntetések és zavargások kezdődtek, miután George Floyd rendőri intézkedés következtében meghalt Minneapolisban. Az ügy hatására Chatel-Elie is úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép, mert úgy gondolja, a bőrszíne miatt bántalmazták.

Virginie Dufresne-Lemire, a férfi ügyvédje azt mondja, mivel a rendőröknek nem volt házkutatási parancsuk, letartóztatási parancsuk, el kellett volna menniük, amikor a védence erre kérte őket. Attól, hogy valaki úgy dönt, együttműködik a hatósággal, bármikor dönthet úgy, hogy inkább mégsem teszi. Az ügyvédnő és a védence mérlegelik, hogy indítsanak-e pert a rendőrséggel szemben.

A rendőrség annyit nyilatkozott az esetről, hogy konkrét eseteket nem kommentálhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik