Élet-Stílus

Ötvenhárom evőpálcikát tört el a fenekével egy tajvani politikus

Ötvenhárom evőpálcikát tört el a fenekével Chiu Wei-chieh, Tajpej városi képviselője. A Megállíthatatlan Párt társalapítója és politikusa egy kaohsziungi szavazás eredményére fogadott és veszített, majd betartotta az ígéretét.

A polgármester visszahívásáról tartottak szavazást június 6-án a tajvani Kaohsziungban. Chiu Wei-chieh, egy tajpeji városi képviselő azt mondta, biztos benne, hogy nem lesz 400 ezernél több érvényes szavazat a polgármester leváltására, és erre fogadni is hajlandó – írja egy helyi lap.

Chiu Wei-chieh azt mondta, minden tízezredik szavazat után, amelyik 400 ezren felül érkezik a polgármester leváltására, eltör egy evőpálcikát a fenekével. Mivel a hivatalos eredmény szerint több mint 939 ezer ember szavazott a polgármester visszahívására, Chiunak ötvenhárom pálcikát kellett eltörnie.

A tajpeji képviselő, aki bizarr YouTube videók készítésével lett híres, mielőtt politikai pályára lépett, egy japán tévéműsorból leste el a pálcikatörő mutatványt. Azt mondja, „vasfenék” technikájával akár öt pálcát is képes eltörni egyszerre. A produkciót ezen a videón, 2.20 után lehet megnézni.

A YouTube-sztár Chiu Wei-chieh a 2018-as választásokon jutott be a tajpeji képviselőtestületbe, majd a barátaival tavaly novemberben alapította meg a Megállíthatatlan Pártot, hogy egy kis humort csempésszenek a tajvani közéletbe. A pártot 2020 februárjában jegyezték be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik