Élet-Stílus

Éjjel-nappali kisboltot nyitott az IKEA

Hol máshol, mint Japánban.

A japán nagyvárosokban valószínűleg nem lehet 100 méternél többet megtenni anélkül, hogy az ember ne menjen el egy, a nap 24 órájában nyitva levő üzlet mellett. Az ilyen konbini olyasmi, mint egy benzinkút boltja, csak jóval nagyobb kínálattal. Mindent kapni, meleg ételtől, ezerféle készételen, üdítőn át, kisebb elektronikai eszközöket, könyveket, tulajdonképpen tényleg mindent. O

Csak egy dolgot nem lehet kapni ezekben – írja a Vice –, bútort. Legalábbis eddig. Tokióban, a szubkultúrákról, street artról, divatról híres Harajuku városrészben az IKEA ugyanis megnyitotta az első kisboltját. Az üzlet megnyitáskor volt, aki három órán át várakozott, hoyg bejusson és vásárolhasson.

https://twitter.com/mei_1120_/status/1270577748310806528

Bár nem egy átlagos kisboltot, és nem csak azért, mert bútort is árulnak, hanem mért kétszintes. A bolt négy részlegre van felosztva: Alvás, Rendszerezés, Pihenés, valamint Főzés és Evés. Lehet kapni például vegán ráment, pénztárcaméretűt az IKEA ikonikus táskájából, de ágyat, kanapét is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

YUKA MORII (@yukamorii) által megosztott bejegyzés, Jún 3., 2020, időpont: 8:08 (PDT időzóna szerint)

És tunnbrödöt, a svédek laposkenyerét. Ez az egyetlen IKEA, ahol lehet ilyet kapni. Olyasmi, mint a macesz vagy a tortilla, édes és sós töltelékkel is lehet kérni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SHOJI (@shojitomoaki) által megosztott bejegyzés, Jún 9., 2020, időpont: 7:36 (PDT időzóna szerint)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik