Élet-Stílus

Letartóztattak egy rendőrt, miután a testkamerás felvételen látszik, többször rálőtt sokkolóval, majd a hátára térdelt egy férfinek

Többször is rálő sokkolóval, és ránehezkedik a fehér rendőr a zavart fekete férfire, aki azt mondja: „nem kapok levegőt”.

Bántalmazással vádolnak egy fehér virginiai rendőrt, miután a rendőrség és az ügyészség visszanézte a testkamerás felvételt, amin azt látni, ahogy elektrosokkoló fegyvert használ egy zavart fekete férfin – írta az ABC News.

Fairfax megye rendőrkapitánya később úgy nyilatkozott, hogy felháborodott a látottakon, és azt is hozzátette, hogy szerinte a rendőr, Tyler Timberlake cselekedete miatt eszkalálódott el utána még tovább a helyzet.

Az ilyen cselekedetek elfogadhatatlanok

– mondta Edwin C. Roessler Jr. ezredes.

A rendőröket péntek délután hívták ki Mount Vernonba, hogy az utcán gyalogol egy férfi azt kiabálva, hogy oxigénre van szüksége. A meg nem nevezett férfivel láthatóan nem volt minden rendben. A nyilvánosságra hozott testkamerás videóban az látszik, hogy a helyszínre kiért két mentős is próbálja az utcáról egy mentőautóba terelni a zavart férfit, illetve segíteni neki, hogy mondja meg, mi a baja.

A férfi még az utcán sétált, mikor megjelent Timberlake, aki többször is rálőtt elektrosokkoló pisztollyal, majd a hátára térdelt. Az áldozat közben azt kiálltja, „ne”, illetve

Nem kapok levegőt

Ez az a lassan a tiltakozók szállóigéjévé vált mondat, amit George Floyd is mondott május 25-én letartóztatása közben Derek Chauvinnak, aki csaknem kilenc percen át térdelt Floyd nyakán.

Timberlake-et szombaton letartóztatták, de még aznap ki is engedték. Akár 36 hónapot is börtönben tölthet. A helyszínen jelen levő munkatársait egyelőre felfüggesztették.

Az áldozat az eset után kórházba került, szombat este engedték haza, azóta otthon pihen, mondta Roessler.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik