Élet-Stílus

Gyümölcsbe rejtett petárda robbant fel egy elefánt szájában

Az állat nem élte túl, négy nappal később kimúlt.

Meghalt egy vemhes elefánt az indiai Kerala államban, miután petárda robbant a szájában – írja a CNN. A petárdákat gyümölcsökbe rejtették az ismeretlen elkövetők.

Egy helyi vadőr, Ashique Ali elmondta, az állat május 27-én múlt ki, négy nappal azután, hogy a felrobbanó gyümölcs a száját érte. A robbanás több csontot is eltört az állat szájában, ami nem csak komoly fájdalommal járt, de azt is megakadályozta, hogy az elefánt enni tudjon, aminek következtében végletekig legyengült.

Az állatot próbálták megmenteni, de képtelenek voltak ellátni. Mikor először próbálkoztak, az elefánt elmenekült a vadőrök elől, napokon keresztül a folyóban állt. Annak érdekében, hogy el tudják látni, el akarták kábítani az állatot, de ezt végül nem merték meglépni, mert attól tartottak, hogy megfullad a folyóban.

Az eset felháborította a lakosságot. A helyi rendőrfőnök, Surendra Kumar azt mondta, a környéken a falusiak gyakran tesznek ki a földekre gyümölcsökbe rejtett petárdákat, hogy ezzel riasszák el a vaddisznókat. Egy erre szánt gyümölcs okozhatta az elefánt halálát is. Ennek ellenére nyomoznak az elkövetők ellen, akiknek egyelőre nem akadtak a nyomukra.

 

Kiemelt kép: illusztráció (NurPhoto, Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik