Élet-Stílus

Meghalt a háromgyerekes anya, aki naponta két liter kólát és öt energiaitalt ivott meg

A nő több mentális betegségtől és epilepsziától szenvedett.

Egy várandós, háromgyerekes anya halt meg az új-zélandi Invercargillben. Az eset még 2018-ban történt, de csak most került nyilvánosságra. A Dailymail arról ír, hogy a nő epilepsziás rohamot kapott annak következtében, hogy naponta két liter kólát és öt energiaitalt ivott meg, emellett pedig kemény dohányos is volt.

Egy ismerőse szerint a nő naponta több energia italt ivott meg, mint ahány kávét általában szoktak az emberek. A halottkém beszámolója szerint a nő hetente 80 gramm dohányt fogyasztott el, ami hozzávetőleg 100 szál cigarettának felel meg.

Az áldozat, Amy Louis Thorpe a szülei elmondása szerint régóta küzdött mentális betegségekkel, többször kezelték a depressziója és a szorongásai miatt., és az epilepszia is régen jelen volt az életében. Egy neurológus, Graeme Hammond-Tooke 2018 novemberében azt tanácsolta neki, hogy térjen át más gyógyszerre, vagy feküdjön be egy kórházba EEG (elektrofiziológiai) vizsgálatra. A nő azonban visszautasította, nem sokkal később pedig holtan találták az ágyában.

Hammond-Tooke szerint a nő halálában közrejátszhatott a koffeinfüggősége, tekintve, hogy a koffein nagy dózisban a droghoz hasonló hatást válthat ki az ember szervezetében, az egyre erősödő rohamait is ez ingerelhette.

Az ügyet vizsgáló rendőr reméli, a nő tragédiája intő jel lehet az epilepsziában szenvedő betegek számára, hogy mekkora kockázatot jelent számukra a túlzott koffeinfogyasztás.

 

Kiemelt kép: illusztráció (Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik