Élet-Stílus

Az idegösszeomlás szélére jutott a belga férfi, akinek évek óta szállítanak pizzákat, amiket nem rendelt meg

Valamivel több mint kilenc évvel ezelőtt, egy futár csöngetett Jean Van Landeghem ajtaján. A belga, Turnhoutban élő férfinak egy halom pizzát kézbesítettek, amit azonban ő sohasem rendelt meg. Félreértés történt, gondolta Van Landeghem. A történet azonban ezzel nem véget ért, hanem éppen csak elkezdődött.

Jean Van Landeghemnek lassan egy évtizede, rendszeresen kézbesítenek ételeket, amiket nem rendelt meg – írja a Brusseles Times.

A legtöbbször pizzát kap, de vittek ki már neki mindenféle gyorsételt, szinte az összes étteremből, melyek a háza vonzáskörzetében működnek. A futárok teljesen rendszertelenül érkeznek, néha hétköznapokon, néha hétvégéken, olykor hajnali kettőkor. Előfordul, hogy napokig nem érkezik futár, de olyan is van, hogy egy nap többen jönnek,  különböző időpontokban.

Tavaly, egy januári napon tíz futár ment ki Van Landeghem címére, az egyiküknél 14 pizza volt. A 65 éves férfi elképzelni sem tudja, hogy miért történik vele mindez, csak azt tudja, hogy egy ideje képtelen rendesen aludni, és már attól is összerezzen, ha meghallja egy robogó hangját.

Jean Van Landeghem soha nem veszi át a neki kiszállított ételeket, vagyis az ügy nemcsak számára bosszantó, hanem az éttermek számára is, akik pénzt veszítenek.

A legkülönösebb az egészben, hogy a férfinak él egy barátnője Herenthoutben, aki ugyancsak szenved kéretlen ételkiszállításoktól, szintén épp kilenc éve. A férfi és a nő néha egyszerre kapnak pizzákat, amiket nem rendeltek meg. Valószínűnek tűnik, hogy olyasvalaki áll a háttérben, akit mindketten ismernek, de egyiküknek sincs elképzelése sem arról, hogy ki lehet az.

Mindketten többször tettek már feljelentést zaklatásért a rendőrségen, de azzal sem jutottak soha semmire. Jean Van Landeghem csak egyetlen dologban biztos: ha egyszer megtudja, hogy ki áll a háttérben, az illetőnek biztosan nem az lesz élete legjobb napja.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: M_a_y_a / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik