Élet-Stílus

Véletlenül halálra gázolta az ötéves fiát, szívszorítóan búcsúzott tőle

Különleges kapcsolat lehetett apa és fia között.

Egy sydney-i apa véletlenül halálra gázolta ötéves kisfiát, miközben a teherautójával le akart parkolni. Doug Sproule a fiú, Harry temetésén olvasta fel búcsúlevelét két héttel a halálos kimenetelű baleset után – számolt be róla a news.com.au.

Az apa a családi vállalkozásuk területén akart leparkolni a 100 tonnás járművével május 22-én, és nem vette észre, hogy mögötte áll Harry. A férfi hátratolatott, a fiú pedig a két pótkocsi közé szorult. Még kiértek érte a mentők, kórházba is szállították, de már nem lehetett megmenteni.

Harry volt az apa négy gyermekéből a legkisebb, sokszor elkísérte a fuvarokra keresztül-kasul Ausztrálián. Az apa azt írta levelében, hogy a fiú nagyon szerette a járműveket, már három éves korában meg tudta őket különböztetni.

Hat hónapot töltöttél a zöld Western Starban velem. Ez lett a kedvenc színed, a zöld.

Harryt mindenki szerette, az ország számos pontján kapott egy-egy csokit, üdítőt, segített is apjának a munkában, ellenőrizte az abroncsokat, segített rögzíteni a hevedereket.

A legteljesebb, a legkalandosabb életet élted, a két bátyáddal és a nővéreddel, akik nagyon szerettek téged

– olvasta fel Doug Sproule, majd azzal folytatta:

Minden alkalommal, amikor mostantól vezetek, kicsi H, minden kamion fényszórójából te fogsz világítani rám. Mindig velünk leszel! Az anyukádnak és az apukádnak hiányozni fogsz. Majd újra látjuk egymást! Tudjuk, hogy fent vagy a mennyben. Hajts tovább, kisember!

– búcsúzott az apa.

Harry halála után pár nappal a családja közölt róla egy fotót, amelyen egy kép látszik, és amint egy táblát tartott a kezében azzal, hogy mi szeretne lenni, ha felnőtt lesz: kamionsofőr. Akárcsak az édesapja.

Kiemelt kép: Facebook/7NEWS Sydney

Ajánlott videó

Olvasói sztorik