Élet-Stílus koronavírus

A koronavírus olyan, mint a feleség – mondta egy indonéz miniszter

Viccelődni akart.

Mohammad Mahfud MD, Indonézia Politikai-, Jogi- és Biztonsági Ügyeit Koordináló Minisztériumának a vezetője a minap, egy, a járvány utáni új normalitásról szóló vitában a feleségtartást hasonlította össze a koronavírus elleni védelemmel.

Tegnap kaptam egy mémet a tengeri koordinációs minisztertől, amiben az állt, »a korona olyan, mint a feleséged. Kezdetben próbálod kordában tartani, aztán rájössz, hogy ez nem megy. Aztán megtanulsz vele élni.«

– idézte az ausztrál ABC.

A YouTube-on megtartott esemény, illetve az ott mondottak kiverték a biztosítékot sokaknál. Az Indonéziai Nőkoalíció főtitkára, Mike Verawati Tangka például azt mondta, hogy a miniszter megjegyzése nőgyűlölő és érzéketlen.

Indonéziában a koronavírus utáni új normalitás azt jelenti, hogy a még viszonylag sok megbetegedés ellenére (ráadásul úgy, hogy a hivatalos adatok nem egészen biztos, hogy megfelelnek a valós adatokkal) folyamatosan újra nyit az ország. Az egészségvédelmi előírások, mint a távolságtartás és maszkviselet betartása így különösen fontos, ezért négy tartományban 340 ezer katonát vezényelnek az utcákra.

Kiemelt kép: Anton Raharjo / Anadolu Agency/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik