Élet-Stílus

A minneapolisi iskola kérte, hogy segítsenek a bajba jutott családokon. Több ezer adomány érkezett

Azt hitték, talán száz csomagnyi felajánlás érkezhet.

Az adományok az egész parkolónkat és a füves részt is ellepték. A szomszédos parkot is használnunk kellett, mert nem volt elég helyünk itt az iskolánál elraktározni

– mondta a CNN-nek Amy Nelson, a minneapolisi Sanford középiskola igazgatója.

A felajánlások azután érkeztek, hogy az iskola egy felhívást intézet, hogy a George Floyd halála miatt indult zavargásokban érintett családokon segítsenek. Minneapolisban üzletek százai rongálódtak meg vagy nem nyitnak ki ebben a helyzetben. Így van ez az élelmiszerüzletekkel és a patikákkal is, ami miatt „ételsivatagok” alakultak ki sok tanulójuk környékén Nelson szerint, vagyis „nincsen olyan hely gyalogtávolságon belül, ahol ételt lehetne venni”.

Az iskola, és a szervezésben résztvevő szülők egy listát is nyilvánosságra hoztak, hogy milyen termékekre is lenne szükség. Úgy gondolták, hogy úgy 100 zacskónyi élelmiszer adomány érkezik majd.

Nem lett igazuk.

Több ezer csomag lepte el a környéket. Hogy pontosan mennyi, még Nelsonék sem tudják.

A siker titka az lehet, hogy a felhívás azokat is elérte, akiknek az iskolához már semmi köze. Az igazgató úgy tudja, más államból is érkezett csomag.

És noha a felajánlások mennyisége minden elképzelést felülmúlt, az is kiderült, hogy az igény is nagyobb, mint arra eredetileg számítottak.

Sokkal nagyobb a szükség, mint amire számítottunk, és nyitva állunk mindenki előtt, akinek segítségre van szüksége. A családok annyira hálásak, hogy megszerezhették, amire szükségük volt.

A felajánlásokat vasárnap estig vitték kocsikkal az iskolához, ekkor még több tonna adomány kiválogatása és raktározása hátra volt az önkénteseknek. A megmaradt felajánlásokat egy helyi nonprofit élelmiszerbank, a The Sheridan Story adja majd tovább a rászorulóknak.

Nelson a tévécsatornának arról is beszélt, hogy nagyon lenyűgöző élmény volt mindez.

A járvány után először látni a tanulóimat és a szüleiket, és aztán azt is látni, ahogy összejönnek egy ilyen jó ügyért, annyira szívet melengető volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik