Élet-Stílus

A 18 éves Billie Eilish durván kiosztotta azokat, akik azt hangoztatják, hogy mindenki élete számít

Elmagyarázta, hogy miért problémás a jelenlegi helyzetben ezt a szöveget használni a Black Lives Matter helyett.

Május 25-én az USA-ban egy fegyvertelen, fekete férfi, George Floyd egy rendőrségi ellenőrzés során vesztette életét, miután az egyik rendőr több mint nyolc és fél percig térdelt a férfi nyakán, annak ellenére, hogy Floyd többször is mondta, hogy nem kap levegőt.

Nyomás okozta fulladás miatt halt meg George Floyd - állítja egy új boncolás
A független vizsgálat eredménye ellentmond a korábbi megállapításoknak.

Floyd brutális halála után országszerte tüntetések kezdődtek az USA-ban, a demonstrációkon egyre több híresség is részt vesz már, és egyre többen szólalnak fel a témában. Így tett a 18 éves Billie Eilish is, aki nagyon szépen kiosztott mindenkit, aki a Black Lives Matter (a feketék élete is számít) szlogen helyett az All Lives Matter (mindenki élete számít) szöveget használja a jelenlegi helyzetben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILLIE EILISH (@billieeilish) által megosztott bejegyzés, Máj 30., 2020, időpont: 3:31 (PDT időzóna szerint)

Instagram-posztját azzal kezdi, hogy mivel rengeteg követője van, igyekszik mindig alaposan végiggondolni, hogy miről és hogyan beszél, most azonban elszakadt nála valami, ezért muszáj hangosan beszélnie.

Ha még egy rohadt alkalommal meghallom, hogy egy fehér ember azt mondja, Minden élet számít, kurvára megőrülök. (…) Megpróbálom úgy elmagyarázni, mintha gyerek lennél. Mert úgy tűnik, ez az egyetlen módja, hogy ti idióták megértsétek végre. Ha egy barátod megvágja a kezét, akkor minden barátodnak adsz ragtapaszt, mert minden kar számít? NEM, csak annak a barátodnak segítesz, akinek fájdalmai vannak, mert neki van szüksége a segítségre, ő vérzik. Ha valakinek ég a háza és bentragadt, elküldöd a tűzoltókat a környéken az összes házba, mert az összes ház számít? NEM, MERT KURVÁRA NINCS RÁ SZÜKSÉGÜK!!

– írja posztjában az énekesnő, aki elmagyarázta, hogy a Black Lives Matter-szlogen nem azt jelenti, hogy mások élete nem számít, egyszerűen csak felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a társadalom szemében a feketék élete egyáltalán  nem számít. Eilish a végén hozzátette:

Kiváltságos helyzetben vagy, ha tetszik, ha nem. A társadalom kivételezik veled, amiért fehér vagy. Lehetsz szegény, szenvedhetsz, de a bőrszíned miatt még így is sokkal több kiváltságban van részed.

 Kiemelt kép: Instagram/Billie Eilish

Ajánlott videó

Olvasói sztorik