Élet-Stílus

Hétéves dorgdílert fogtak el Angliában

Egy hétéves fiút tartóztatott le kábítószer-kereskedésért a rendőrség Nyugat-Yorkshire-ben. A gyereket nem lehetett megvádolni a bűncselekménnyel, mert büntethetőség korhatára Angliában tíz év. Ezt a bűnbandák is tudják, és ki is használják.

Anglia legfiatalabb drogdílere alig volt hétéves, amikor 2019-ben elfogták. A kisfiúnál meg nem nevezett kábítószer volt, amit azért tartott magánál, hogy eladja. Fiatal kora miatt a gyereket nem lehetett vád alá helyezni, a rendőrség ezért a szociális szolgálatot értesítette az esetről – írja a The Sun című brit bulvárlap.

A lap Anglia és Wales rendőrkapitányságainak kiküldött kérdőíveire érkezett válaszokból kiderítette, hogy 2018-hoz képest 2019-re több mint harmadával, 1964-ről 3000-re nőtt a 17 év alatti bűnelkövetők aránya. Az emelkedés valószínűleg országos szinten működő bűnbandáknak köszönhető, melyek épp azért használnak ki gyerekeket, mert ők nehezen, vagy egyáltalán nem büntethetők.

Az elfogott gyerekek közül sokan terjesztettek kemény drogokat, mint a heroin, vagy a kokain. Többségükben 12 -13 évesek voltak, de sokakat közülük már jóval fiatalabb korukban beszerveztek. A legtöbb kiskorút, 553-at Londonban értek tetten. Közöttük volt egy 12 éves kokaindíler, és öt 13 éves gyerek, akik heroint krekket árultak.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Douglas Sacha / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik